Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάσα ζωής & προσφορά αγάπης στους άπορους της Λευκάδας

Λευκάδα
26 Μαρτίου 2020 / 16:37

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η διανομή τροφίμων & βασικών ειδών διαβίωσης στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Π.Ε. Λευκάδας

ΛΕΥΚΑΔΑ.  Ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας η διανομή τροφίμων (φασόλια, φακές, ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, γάλατα, κλπ.) και βασικών υλικών διαβίωσης (απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες, καθαριστικά, κλπ.) στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Μάλιστα, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, οι δικαιούχοι δεν θα προσέρχονται στο Διοικητήριο για να παραλάβουν τα δέματά τους με τη βοήθεια, αλλά θα τους διανέμονται στις οικίες τους από συνεργεία της Π.Ε. Λευκάδας.

Παρών στο ξεφόρτωμα των τροφίμων και των υλικών στο Διοικητήριο και στη δημιουργία δεμάτων για κάθε δικαιούχο από τα στελέχη της Π.Ε. Λευκάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Τσαγκαροπούλου-Κράτσα, που με την γρήγορη αντίδρασή της και τις καίριες παρεμβάσεις της «έσωσε» αυτό το πολύτιμο για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας Πρόγραμμα, που ήταν ανενεργό από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Επίσης, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για άμεση χορήγηση της βοήθεια του ΤΕΒΑ στη Λευκάδα, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Καθώς και, τα υπηρεσιακά μας στελέχη για την πολύτιμη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του Προγράμματος κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει σήμερα η πανδημία του κορωνοϊού.

Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα έχουμε την πλέον αποτελεσματική διαχείριση του Προγράμματος, με στόχο την ανακούφιση και την στήριξη των οικονομικά αδυνάμων και ευπαθών συμπολιτών μας».