Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είχε πει ο Περικλής Κοροβέσης για τα δραματικά γεγονότα στην Λευκίμμη το 2008

κοροβέσης
11 Απριλίου 2020 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ (2008). «Δεν έχουμε μόνο έναν τραγικό θάνατο. Στην ουσία έχουμε τον πρώτο μάρτυρα του οικολογικού κινήματος», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης από την Κέρκυρα, ο Π. Κοροβέσης, ο οποίος δικαιολόγησε την αγανάκτηση των κατοίκων της Λευκίμμης.

... αφού εκτίμησε πως μόνο με κεντρικό ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετωπίζονται μείζονα ζητήματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή - ανακύκλωση - κομποστοποίηση).
 
«Επιχειρούν συγκάλυψη»
 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «πρωτοφανή και κτηνώδη αστυνομική βία» με χρήση χημικών, παρά τον ισχυρισμό της εισαγγελέως ότι δεν έδωσε εντολή βίας αλλά απώθησης. Εκτίμησε ότι οι τοπικές Αρχές έχουν συνείδηση της βίας που ασκήθηκε στην περίπτωση της Λευκίμμης και επιδιώκουν να την συγκαλύψουν με τον γνωστό τρόπο, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα 16χρονο παιδί που σήμερα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, ενώ δεν αποκλείεται να διωχθούν και οι γονείς του.
«Πάνε να κουκουλώσουν την ιστορία. Όλη αυτή η αστυνομική βία θα επιχειρηθεί να συγκαλυφθεί και θα βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν όταν ο Λαμπράκης είχε παρουσιαστεί σαν τροχαίο ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε σύσσωμο τον κερκυραϊκό λαό να συνεχίσει τον ενωμένο μαζικό αγώνα, διαμορφώνοντας «ένα κλίμα μαχητικό αλλά χωρίς ακρότητες».