Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετική στον Covid19 γυναίκα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία
21 Ιουνίου 2020 / 10:24

Ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας, που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και μετά την απομόνωσή της στο Νοσοκομείο Φιλιατών θα νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο αναφοράς στα Γιάννενα

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.  Θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με το Thespro.gr, χθες Σάββατο 20 Ιουνίου.

Ειδικότερα, θετική στο ιό ανιχνεύθηκε γυναίκα από την Παραμυθιά, η οποία παρέμεινε σε θάλαμο απομόνωσης στο Νοσοκομείο Φιλαιτών (μαζί με συγγενικό της πρόσωπο) κι εν συνεχεία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς για Covid19 στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της γυναίκας, όπως και ο έλεγχος των νοσηλευτών που ήρθαν σε επαφή μαζί της στο Νοσοκομείο των Φιλιατών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου

Με ανακοίνωση της, η πολίτικη προστασία της Π.Η, επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα στην Παραμυθιά

«Θετικό κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας.

Από σήμερα το πρωί αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο».



Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονωϊού στην Παραμυθιά, έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του Κέντρου Υγείας και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥΥ για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης για λόγους ασφαλείας για μία εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ καθώς αναστέλλεται η συνταγογράφηση και η εξέταση τακτικών περιστατικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανση.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερικών Ιατρείων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα».