15.9 C
Serres

Ακυρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Νιγρίτα

Date:

Μετά την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ανακηρύξει τον πρόεδρο της δημοκρατίας επίτιμο δημότη και τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

επικοινώνησε με την Δήμαρχο και ακύρωσε την επίσκεψή του δίνοντας επόμενε ραντεβού σε καλύτερες συνθήκες

 

Δείτε την επιστολή της Δημάρχου Βισαλτίας στα ΜΜΕ

Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος μας ήρθε σε συνεννόηση με το γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να παραστεί ο κ. Πρόεδρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης της Νιγρίτας.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση της Δημάρχου να επισκεφθεί τη Νιγρίτα την 21η Φεβρουαρίου.

Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός της δημοκρατίας που θα πρέπει να διαφυλάσσεται, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

Δυστυχώς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει την επίσκεψη του κ. Προέδρου στο Δήμο μας και την ανακήρυξη του σε επίτιμο Δημότη.

Όσο και να μας πονάει το θέμα της Μακεδονίας μας και της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και να διαφωνούμε με τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όσο και να είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε για να ανατραπεί αυτή η συμφωνία, δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, οι κυβερνήσεις και οι αποφάσεις τους κρίνονται από τον λαό, επιβραβεύονται ή απορρίπτονται στην κάλπη. Όμως, όλοι οι δημοκρατικά σκεπτόμενοι πολίτες – και ειδικά οι εκλεγμένοι από τον λαό αυτοδιοικητικοί – οφείλουμε να σεβόμαστε τις διαδικασίες και τους θεσμούς της δημοκρατίας και της πολιτείας.

 

Οφείλουμε να μπορούμε να διαχωρίζουμε τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της κεφαλής του Ελληνικού Κράτους, από τη διαφωνία μας με την εκλεγμένη κυβέρνηση και να μην αρνούμαστε να αποτίουμε τις απαραίτητες τιμές. Οφείλουμε να κατανοούμε τη σπουδαιότητα και το συμβολισμό της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης ενός μικρού Δήμου στη Μακεδονία και όχι να προσπαθούμε να κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά οφέλη ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.








Προς τιμή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε προσωπικά με τη Δήμαρχο, μόλις πληροφορήθηκε την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να τον δεχθεί στη Νιγρίτα, την ευχαρίστησε για την πρόθεση της και για την προσπάθεια που έγινε και παράλληλα, ζήτησε να μεταφέρει στους πολίτες του Δήμου και ειδικά σε όσους τάχθηκαν κατά της επίσκεψης του ορισμένες σκέψεις του.

Ζήτησε να ενημερωθούν ότι κατανοεί πλήρως τις διαφωνίες τους, τις ανησυχίες τους και τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή τους την απόφαση.

 

Σέβεται και κατανοεί την απόφαση τους και τους αγώνες τους.

 

Εύχεται, σε άλλο χρόνο και υπό διαφορετικές συνθήκες, να συναντηθούμε.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΓΝΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ

 

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΑκυρώνεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Νιγρίτα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δενδροφυτεύσεις σε δύο λόφους του Αλίμου χάρη στην πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI...

Οδηγίες του ΥΠΕΣ στους δημάρχους για τα ΚΕΠ

Οδηγίες για τη λειτουργία και οργάνωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης...

Συνελήφθη τη νύχτα ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά αφέθηκε ελεύθερος- Κατατέθηκε μήνυση από δημοτικό σύμβουλο

Στη σύλληψη του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά...

Τα πλάνα της διοίκησης Αγγελούδη για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη

Με τις παρεμβάσεις στον άξονα της Αριστοτέλους και στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα