10.4 C
Serres

Χανιά: Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν οι έμποροι

Date:

Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης επιθυμεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνοντας στα μέλη του την πιλοτική εφαρμογή του για τους επόμενους τρεις μήνες.

 

 

Κατά διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιηθεί ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Τοπολιανάκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το προτεινόμενο ωράριο είναι τα καταστήματα να λειτουργούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Ο κ. Τοπολινάκης διευκρίνισε ότι η πρόταση του συλλόγου δεν είναι δεσμευτική για καμία επιχείρηση και δεν υπερβαίνει την λειτουργία των καταστημάτων για 40 ώρες την εβδομάδα.








Ακόμα, ανέφερε πως στόχος της πρότασης είναι να εφαρμοστεί από την Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, ένα ωράριο πιο ξεκούραστο για τους εργαζόμενους και τους εμπόρους και πιο εξυπηρετικό για τους καταναλωτές.

«Το ωράριο είναι προτεινόμενο, όπως προτεινόμενο ήταν και το προηγούμενο ωράριο που ήταν σπαστό και ίσχυε επί 40 χρόνια. Σίγουρα δεν μπορεί να ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από όλους. Ο καθένας ξέρει στην επιχείρησή του ποιες ώρες έχει κόσμο και ποιες όχι» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τοπολιανάκη, η πρόταση δεν κατατέθηκε χωρίς σκέψη ή διαβούλευση, αλλά, όπως υποστήριξε, προηγήθηκε μια έρευνα στην αγορά των Χανίων που συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 58% υπέρ της εφαρμογής ενιαίου ωραρίου.

Πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΧανιά: Την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ζητούν οι έμποροι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καβάλα: Ένα περιοδικό για τον πιο αγαπημένο ήρωα μας, τον Καραγκιόζη

«Οι καραγκιοζοπαίχτες, αποτελούν μια μικρή, άγνωστη στους περισσότερους μα...

Ακάθιστος Ύμνος: Πότε ψάλλεται και πώς δημιουργήθηκε

Πότε ψάλλεται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας ο Ακάθιστος...

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές...

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα