23.6 C
Serres

Χαρίτσης: Η αβεβαιότητα στοιχίζει στην ελληνική οικονομία

Date:

«Μετά και τις ευρωπαϊκές προτάσεις δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των αγροτών»,

 

διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής.

 

«Εμείς αυτό ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, με το πρόγραμμά μας ‘Μένουμε Όρθιοι’, το οποίο και επικαιροποιήσαμε 45 ημέρες μετά, καθώς τα δεδομένα για την οικονομία είναι πιο δυσμενή λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας».

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την ελληνική οικονομία εκ μέρους των πολιτών», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα.








«Σε όλα τα ζητήματα που οι ίδιοι οι πολίτες προτάσσουν ως σημαντικά, όπως η οικονομία και τα εργασιακά, η αποδοχή της κυβέρνησης εμφανίζεται μειωμένη», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι οι φορείς των μικρομεσαίων επισημαίνουν πόσο ανεπαρκή και βλαβερά για την οικονομία είναι τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης». Ωστόσο τόνισε πως «δεν είναι η ώρα να μετράμε τα ποσοστά των κομμάτων», αφού «το πολιτικό τοπίο είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο».

«Η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στοιχίζει στην ελληνική οικονομία»

υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσουμε σοβαρές προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Δυστυχώς δεν βλέπουμε η πολιτική της κυβέρνησης να είναι κοινωνικά χρήσιμη».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις επί των ελληνοτουρκικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε:

«Ακόμη περιμένουμε πρωτοβουλία από πλευράς της κυβέρνησης ώστε, δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, να εκπονήσουμε μια εθνική στρατηγική». «Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο φράχτης θα λύσει το πρόβλημα, για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε, να μας παρουσιάσει ένα σχέδιο και να μας απαντήσει που θα είναι, τι θα συμβεί με τους αιτούντες άσυλο, αν θα υπάρξουν γκρίζες ζώνες», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Σε κάθε περίπτωση, για μας πρέπει πάντα να τηρούνται δύο βασικές αρχές: υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Δυστυχώς, το μόνο που βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι το πλήρες έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, την αδυναμία των υπουργών της να συνεννοηθούν μεταξύ τους και τη μετάθεση ευθυνών στην αντιπολίτευση», κατέληξε.

 

ΠολιτικήΧαρίτσης: Η αβεβαιότητα στοιχίζει στην ελληνική οικονομία

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνάντηση εργασίας του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Π. Μαρινάκης: Ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε προσυνεννόηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα