10.4 C
Serres

Χειροτονήθηκε ιερέας ο διάκονος Χρήστος Νάκης στο Δασοχώρι Σερρών

Date:

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ανήμερα της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ευθυμίου του Μεγάλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δασοχωρίου

 

προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου.

 

Κατά τη διάρκεια της θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Χρήστου Νάκη, ενός κληρικού ο οποίος διακόνησε επί πενταετία την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου εκδηλώνοντας καθημερινά την αφοσίωση του, συμμετέχοντας στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας και επιδεικνύοντας ανύστακτο ενδιαφέρον για την προώθηση του πνευματικού έργου.

 

Στην Θεία Λειτουργία και στο μυστήριο της χειροτονίας παρέστη πλήθος ιερέων και διακόνων, που ήλθαν από την τοπική και ευρύτερη περιφέρεια για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νεαρό κληρικό, αλλά και να προσευχηθούν όλοι μαζί ´´ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ να τον στερεώνει ο Κύριος και να τον ενισχύει στο δύσκολο της ιερατικής πορείας.

 

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε με περιεκτικό τρόπο τα συναισθήματα του και αναφέρθηκε εύστοχα και κατανοητά στο έργο που καλείται να αναλάβει εφεξής, ευχαρίστησε δε τα άτομα που τον επηρέασαν καθοριστικά ώστε να λάβει την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή του στη διακονία του θεού με προεξάρχοντες τους γονείς του, που τον γαλούχησαν πνευματικά και τον ανέθρεψαν με το γάλα της πίστεως, τον πνευματικό του πατέρα, που ήταν πάντοτε δίπλα του συμβουλεύοντάς τον και καθοδηγώντας τον σε κάθε αγαθό έργο, και την σύζυγό του, που δέχθηκε ταπεινά να σηκώσει κι αυτή το βάρος της απόφασής του ως σύντροφος και συνοδοιπόρος στην ιερατική του ζωή.

 

Ο Σεβασμιώτατος, απ´ την πλευρά του, εκφράζοντας έκδηλα την συγκίνηση του για το γεγονός της μετάβασης ενός νέου κληρικού από τον πρώτο στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, τον προέτρεψε να αξιοποιήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός προς δόξαν του Τρισαγίου Ονόματός του και χάριν της τοπικής εκκλησίας, ώστε ´´εὐαρεστὼν θεῷ καὶ ἀνθρώποις´´ να κάνει περήφανο τον Επίσκοπό του αλλά και την Εκκλησία ολόκληρη, του ευχήθηκε δε το Πανάγιο Πνεύμα, που θα τον επισκιάσει κατά την τέλεση της χειροτονίας, να κατασκηνώνει μέσα του ἐσαεὶ και να τον καθιστά φωτεινό οδοδείκτη που θα συγκεντρώνει γύρω του τα λογικά πρόβατα, θα τα αγκαλιάζει, θα τα προστατεύει, θα τα καθοδηγεί.








 

xairotonia sidirokastro 2

xairotonia sidirokastro 8

 

xairotonia sidirokastro 9

xairotonia sidirokastro 11

 

romfea.gr

 

ΕλλάδαΧειροτονήθηκε ιερέας ο διάκονος Χρήστος Νάκης στο Δασοχώρι Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ακάθιστος Ύμνος: Πότε ψάλλεται και πώς δημιουργήθηκε

Πότε ψάλλεται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας ο Ακάθιστος...

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές...

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις...

«Σκόνταψε, δεν τη χτύπησα» λέει ο 60χρονος που φέρεται να επιτέθηκε με μαρμάρινο σταυρό στη νύφη του σε κηδεία

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πάνω από τάφο ανάμεσα στη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα