23.6 C
Serres

Επίσκεψη Μητροπολίτη Σερρών σε κατασκηνωτές

Date:

Τις κατασκηνώσεις α) της Πανελληνίου Ένώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.) καθώς και β) του Αγ. Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, που βρίσκονται στην καταπράσινη τοποθεσία της Χρυσοπηγής,

 

επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος, ο οποίος όπως κάθε φορά, έγινε δεκτός με ιδιαίτερο σεβασμό και μεγάλη χαρά από τα παιδιά, που φιλοξενούνται και στις δύο εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις.

 

Και στους δύο σταθμούς της ποιμαντικής αυτής επισκέψεως, τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν μαζί με τα παιδιά, ο πνευματικοί υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων, Αρχιμ. π. Ανδρέας Γκουζούνης και Πρωτοπρ. π. Χρήστος Μάνθος αντίστοιχα, οι αρχηγοί, τα στελέχη, καθώς και οι εθελοντές και εθελόντριες, με τη βοήθεια των οποίων λειτουργούν οι κατασκηνώσεις, οι οποίες αποτελούν ακόμη μία έκφραση της έμπρακτης αγάπης και στοργής της Εκκλησίας μας για τους νέους.

Κατά την διάρκεια αυτής της πνευματικής αναστροφής των ελπιδοφόρων βλαστών της Εκκλησίας των Σερρών με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους, αναπτύχθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση σε κλίμα ιδιαιτέρως εγκάρδιο.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τα παιδιά για την παρουσία τους στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας, προτρέποντάς τα να παραμείνουν κοντά Της και δι’ Αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει και φωτίζει την νεότητα.

Τα προέτρεψε επίσης να χαρούν την αναστροφή των ημερών και όσα πνευματικά και ωφέλιμα προσφέρει η ζωή της κατασκήνωσης.








Συνεχάρη τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην κοινή Μητέρα όλων μας Εκκλησία και δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τα παιδιά να αγαπούν τον Χριστό, να πορεύονται στη ζωή με οδηγό την αθάνατη αλήθειά Του και να αγωνίζονται με σθένος και πίστη ενάντια σε ότι αποιεροποιεί, ασχημίζει και ευτελίζει τον άνθρωπο.

Οι Κατασκηνωτές με την σειρά τους, μέσα σε κλίμα απλότητος και χαράς, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδισαν νεανικά χριστιανικά τραγούδια στον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του, επιτυγχάνοντας έτσι να μεταδώσουν στους παρισταμένους μία γεύση της κατασκηνωτικής ζωής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικώς την «χρυσή ελπίδα» της Εκκλησίας και του Έθνους, ευχήθηκε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και διένειμε σε όλους ευλογίες και γλυκίσματα.

 

Θεολόγος1 epiloges tv Θεολόγος2 epiloges tv Θεολόγος3 epiloges tv Θεολόγος4 epiloges tv

 

romfea

ΕλλάδαΕπίσκεψη Μητροπολίτη Σερρών σε κατασκηνωτές

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο σε σχολείο στην Πάτρα

Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που συγκρούστηκε με λεωφορείο- φωτογραφίες

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια....

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις...

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα