18.1 C
Serres

Φονικό στην Κρήτη: Βουβό πένθος στα Ανώγεια – Σήμερα η κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη

Date:

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, τα Ανώγεια ετοιμάζονται για ακόμη μία νεκρώσιμο ακολουθία. Η ανωγειανή γη δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα σπλάχνα της τον Γιώργο Ξυλούρη.

 

Από τα πυρά του όπλου του έπεσε νεκρός ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και λίγη ώρα αργότερα και ο ίδιος ο θύτης έπεφτε νεκρός από το όπλο του 29χρονου γιου του 63χρονου σε ένα διπλό φονικό που συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο Γιώργος Ξυλούρης, «Κίτρος», ήταν κτηνοτρόφος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Μάλιστα ο 4χρονος γιος του, βαπτίστηκε χθες το μεσημέρι, όπως λέει η τοπική παράδοση. Το ορεινό χωριό του Ψηλορείτη δοκιμάζεται ξανά, με το διπλό φονικό που έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία.

Για ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όταν ο 30χρονος και ο 29χρονος διαπληκτίστηκαν έντονα και μπήκαν στη μέση τα όπλα. Πρώτα έπεσε νεκρός ο 63χρονος μαντιναδολόγος και μετά από το χέρι του γιου του, ο 32χρονος κτηνοτρόφος. Ο 29χρονος παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Aντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και οδηγείται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου.








Ποδοσφαιριστής παλαιότερα είχε διακριθεί με στη συμμετοχή του σε τοπικές ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τον είχε κερδίσει η πυγμαχία. Κατά την προανακριτική φάση δήλωσε σοκαρισμένος από το περιστατικό και περιέγραψε στους αστυνομικούς τι συνέβη το μοιραίο βράδυ βλέποντας τον πατέρα του νεκρό.”Θόλωσα πήρα το όπλο και έριξα” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς λέγοντας ότι δεν περίμενε να βρει τέτοιο κακό την οικογένειά του. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την προσαγωγή του στα δικαστήρια, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Τα σπίτια των δύο οικογενειών δίπλα, δίπλα. Όπως είπε ο Γιώργης Μπαγκέρης,

« … χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως αυτή το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Σήμερα, λίγα μέτρα από το σπίτι το Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του Λευτέρη Καλομοίρη θα συνοδεύσουν τη σορό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως έγινε και χθες το απόγευμα. Το σκηνικό θα επαναληφθεί για τον γνωστό μαντιναδολόγο, τον πατέρα πέντε παιδιών, τον Λευτέρη Καλομοίρη, τον «Ντεμέλο».

Πηγή: ekriti.gr

ΕλλάδαΦονικό στην Κρήτη: Βουβό πένθος στα Ανώγεια - Σήμερα η κηδεία του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αυτές είναι οι 198 απάτητες παραλίες όπου απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες – Ποιες είναι στις Σποράδες

Για πρώτη φορά καθορίζονται οι “απάτητες παραλίες“, στις οποίες...

Κορυδαλλός: Συνελήφθη 20χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών εντός καταστήματος

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες χθες (18-4-2024)...

Υπ. Εργασίας: Ερωταπαντήσεις για την ειδική παροχή μητρότητας- Ποιες τη δικαιούνται

 Άνοιξε χθες, 18/4, η πλατφόρμα https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την ειδική παροχή προστασίας...

Καβάλα: Ένα περιοδικό για τον πιο αγαπημένο ήρωα μας, τον Καραγκιόζη

«Οι καραγκιοζοπαίχτες, αποτελούν μια μικρή, άγνωστη στους περισσότερους μα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα