23.6 C
Serres

Η Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τον κορονοϊό της Κίνας

Date:

Οι κοινοτικές αρχές θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τον Κοροναϊό από την Κίνα, κοντά στις 26 Ιανουαρίου, βάσει έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ανακοίνωσε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αρμόδιος Εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέισμακερ.

 

 

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων και η Κομισιόν σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τα Κράτη Μέλη, παρακολουθεί την κατάσταση, ειδικά σε σχέση με κρούσματα πνευμονίας που διαπιστώθηκαν στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία».

Σημείωσε δε ότι μια συνάντηση αρμοδίων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου με τα Κράτη Μέλη μέτρα επιδημιολογικής απόκρισης εξετάστηκαν”. Ανακοίνωσε δε, νέα συνάντηση υπό την Κομισιόν κοντά στις 26 Ιανουαρίου, όταν η αξιολόγηση ταχείας απόκρισης της ECDC θα δημοσιευθεί, ενώ οι κοινοτικές αρχές παραμένουν σε επαφή με τα Κράτη Μέλη.








Ο ίδιος Εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) δεν συνιστά περιορισμούς ταξιδίων και ο Γενικός του Γραμματέας πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση της Επιτροπής Επειγόντων για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Κληθείς να απαντήσει αν και κατά πόσο η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη από τις πληροφορίες που παρέχει η Κίνα, ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και οι Κομισιόν συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Πηγή madata.gr

ΚόσμοςΗ Ευρώπη παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τον κορονοϊό της Κίνας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γερμανία: Δυστύχημα με λεωφορείο που είχε προορισμό τη Ζυρίχη

Δυστύχημα με πολλά θύματα περιγράφουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης καθώς...

ΠΟΥ: Σχεδόν 1 παιδί στα 6 έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15...

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από την κατάρρευση της γέφυρας

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσέκρουσε σε γέφυρα στη...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Διασώστες ερευνούν τα νερά του ποταμού Πατάπσκο

Μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα