10.4 C
Serres

Η Λιάνα Μεσάικου από το Νέο Σούλι Σερρών κατακτά το…. Χόλιγουντ!!!

Date:

H Σερραία συγγραφέας και ηθοποιός, Λιάνα Μεσάικου κόρη των καθηγητών Μίμη Μεσάικου και Ευαγγελίας Μαρκοπούλου, διαπρέπει στην άλλη άκρη της γης και συγκεκριμένα στο Χόλιγουντ των ΗΠΑ, όπου το θεατρικό της έργο παρουσιάζεται σε αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας National Herald.

 

 

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης (8/7/2019) «Πενήντα αποχρώσεις της Μελάνια», μιας κωμικής παράστασης για τα διάφορα πρόσωπα της Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπουδές σε Αθήνα, Λονδίνο και Καλιφόρνια

Η Λιάνα Μεσάικου είναι μια συγγραφέας και ηθοποιός που έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε θεατρικές παραγωγές στην Αθήνα και το Λονδίνο. Η ίδια έχει ειδίκευση (Masters) στο Σενάριο και Υποκριτική στο πανεπιστήμιο Κing’s του Λονδίνου, ενώ έχει σπουδές κωμωδίας στα The Groundlings, Second City και iO West. Επι του παρόντος σπουδάζει Σεναριογραφία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Η Σερραία συγγραφέας σε δηλώσεις της στην εφημερίδα National Herald είπε ότι γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια διαβάζοντας και εργαζόμενη ως δημοσιογράφος θεάτρου.

 








Η Λιάνα Μεσάικου από το Νέο Σούλι κατακτά το…. Χόλυγουντ!!!

 

Οι «Πενήντα αποχρώσεις της Μελάνια»

Είναι ένα κωμικό έργο το οποίο απεικονίζει τα διάφορα πρόσωπα της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το περίπλοκο φάσμα στερεοτύπων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Θύμα ή συνεργός? Η Μελάνια Τραμπ αποτελεί ένα «αίνιγμα» καθώς τα λόγια και οι πράξεις της είναι αμφιλεγόμενες, ενώ τα αισθήματά της σχετικά με τον σύζυγο της και την προεδρία του αποτελούν ένα μυστήριο –πιθανόν και σκόπιμα.

Στο έργο διαδραματίζεται μια συνέντευξη τύπου της Μελάνια, η οποία προσπαθεί να «επανεκλεγεί» ως η πρώτη κυρία της Αμερικής, καθώς οι δημοσιογράφοι την φέρνουν σε ‘’δύσκολη θέση’’ με τις ’’αδιάκριτές‘’ τους ερωτήσεις όπως για παράδειγμα «Ποια ήταν η αγαπημένη της ταινία όταν ήταν μικρή μεγαλώνοντας στη Σλοβενία;» ,«Με ποιόν χαρακτήρα από το Game of Thrones ταυτίζεται;» ….και τέλος «Εάν όντως ενδιαφέρεται για τη χώρα;»

 

Η Λιάνα Μεσάικου από το Νέο Σούλι κατακτά το…. Χόλυγουντ!!!

 

Πρεμιέρα το Σάββατο 8/6

Το έργο είναι one-woman show και είναι γραμμένο από την Λιάνα Μεσάικου, με την σκηνοθεσία της Νικόλ Γουίλιαμς. Πρόκειται δε να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Hollywood Fringe Festival. Ενώ οι παραστάσεις θα δίνονται μέχρι στις 30 Ιουνίου.

 

Εμάς μας κάνει περήφανους που ένα «τέκνο της σερραϊκής γης» διαπρέπει στην Μέκκα του θεάτρου και του κινηματογράφου και μνημονεύει τον τόπο καταγωγής της στις συνεντεύξεις της.

 

 

ΠΗΓΉ  anexartitos.gr

ΠολιτισμόςΗ Λιάνα Μεσάικου από το Νέο Σούλι Σερρών κατακτά το…. Χόλιγουντ!!!

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα στην «Ακαδημία Πλάτωνος»

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να...

Το αρχαίο θέατρο της Θάσου αποκαταστάθηκε με το φημισμένο λευκό μάρμαρο του νησιού

Το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει πραγματικά τον επισκέπτη καθώς ντύθηκε...

Τζέσικα Λανγκ: Η αδέσμευτη γυναίκα -και πανέμορφη σταρ- έγινε 75 χρόνων

Μπήκε στα κινηματογραφικά πλατό ως μία πανέμορφη γυναίκα, που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα