16.5 C
Serres

Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας: Τα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους (video)

Date:

Εντός Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας για περίπου 100.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα για υπαλλήλους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί και σε άλλους κλάδους.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας θα είναι μια κάρτα εισόδου – εξόδου και στο κάθε κατάστημα θα υπάρχει ειδικό «τερματικό» το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο online με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη ΙΙ», του υπουργείου Εργασίας.

Τα στοιχεία ωραρίου του μισθωτού θα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση) και θα διαβιβάζονται αυτόματα στο πληροφοριακό σύστημα.

Η κάθε κάρτα θα είναι προσωποποιημένη και ο μισθωτός θα τη «χτυπά» κατά την είσοδο και κατά την έξοδό του από το κατάστημα.

Το νομοσχέδιο που θα εισαγάγει την «Εργάνη ΙΙ» να αναμένεται προς τα μέσα Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κυριακάτικη εφημερίδα, θα δοθεί με μεταβατική διάταξη χρονικό διάστημα 2-3 μηνών, ώστε να προετοιμαστούν τα συστήματα και οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή του μέτρου.








Στόχος του νέου μέτρου είναι να προκύπτει αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο το ωράριο εργασίας του κάθε εργαζομένου, όπως επίσης αυτόματα να προκύπτουν οι τυχόν υπερωρίες ή ώρες υπερεργασίας που πραγματοποίησε, ώστε να υπολογίζονται και οι αντίστοιχες αμοιβές.

 


 

 

ΕλλάδαΗλεκτρονική κάρτα εργασίας: Τα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπ. Εργασίας: Ερωταπαντήσεις για την ειδική παροχή μητρότητας- Ποιες τη δικαιούνται

 Άνοιξε χθες, 18/4, η πλατφόρμα https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την ειδική παροχή προστασίας...

Καβάλα: Ένα περιοδικό για τον πιο αγαπημένο ήρωα μας, τον Καραγκιόζη

«Οι καραγκιοζοπαίχτες, αποτελούν μια μικρή, άγνωστη στους περισσότερους μα...

Ακάθιστος Ύμνος: Πότε ψάλλεται και πώς δημιουργήθηκε

Πότε ψάλλεται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας ο Ακάθιστος...

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα