14.1 C
Serres

Κώστας Καρπουχτσής: Εκτός από κοροϊδία σήμερα, νιώσαμε ΚΑΙ ανειδίκευτοι

Date:

Ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Καρπουχτσής, στην προσωπική του σελίδα στο facebook,  σχολίασε την σημερινή αναγγελία του μέτρου της επιδότησης  600€ μέσω κουπουνιού ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, από τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα  γράφοντας  χαρακτηριστικά:

 

Το σύνολο των επιστημονικών κλάδων εκτός από κοροϊδία σήμερα, νιώσαμε ΚΑΙ ανειδίκευτοι στο άκουσμα των μέτρων στήριξής μας.

Οικονομολόγοι, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί,ερευνητές κ.ά, πέσαμε από τα σύννεφα στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για στήριξη στο οικονομικό πλήγμα που αντιμετωπίζουν και οι κλάδοι μας, μέσω…voucher κατάρτισης έναντι άμεσης οικονομικής ενίσχυσης.

Γιατί η κατακόρυφη πτώση τζίρου που χτυπάει και εμάς λόγω κορωνοϊού … οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων και εξειδίκευσης.








Γιατί τα 180.000.000€ που θα διαθέσει το κράτος σε συγκεκριμένες εταιρίες τηλε – κατάρτισης (όχι δεν θα μπω σε θεωρίες εξυπηρέτησης ημετέρων, ούτε σε θεωρίες κατασπατάλησης δημοσίων πόρων εν μέσω κρίσης..), θα είναι αυτό που θα πληρώσει τα ενοίκια μας, τις υποχρεώσεις μας, θα είναι αυτό που θα κινήσει την αγορά, θα είναι αυτό που θα μας κρατήσει όρθιους για την επόμενη μέρα..

Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και προσδοκούμε ουσιαστικές / γενναίες αποφάσεις, για να αναχαιτίσουν τις συνέπειες του κορωνοϊού στο μέγεθος της κρίσης που δημιουργεί στην οικονομική ζωή.

Δίνουμε μια νέα μάχη επιβίωσης όλοι οι επαγγελματίες, και αναμένουμε όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τη δέουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε.

ΠολιτικήΚώστας Καρπουχτσής: Εκτός από κοροϊδία σήμερα, νιώσαμε ΚΑΙ ανειδίκευτοι

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει...

Σέρρες: Επίσκεψη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος θα επισκεφθεί αύριο...

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα