20.3 C
Serres

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σερρών για την καύση ξύλου και το τζάκι (video)

Date:

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού κρούει η ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Με μία ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες αλλά και την πολιτεία αναφέρει:

 

«σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα τζάκια σας, για το δικό σας και για το καλό των άλλων. Για την προστασία της υγείας σας, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (π.χ. καρκινοπαθείς, άνθρωποι με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, έγκυες, βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένοι) αλλά και όλων των συμπολιτών σας.

Η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον (στον αέρα) διάφορες ουσίες οι οποίες διεισδύουν και εγκαθίστανται πολύ βαθιά στις κυψελίδες του πνεύμονα και από εκεί περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνουν σε διάφορα όργανα του σώματος.

Η ρύπανση αφορά τόσο τον αέρα του σπιτιού που έχει αναμμένο το τζάκι, όσο και τα γειτονικά σπίτια, αλλά και τον αέρα στους δρόμους που κινούμαστε», αναφέρει η αντικαρκινική εταιρεία, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι πνευμονολόγοι.

Στην ομολογουμένως ανησυχητική αυτή επιστολή η ΕΑΕ επισημαίνει ότι το πρόβλημα με την ατμοσφαιρική μόλυνση απασχολεί πολλές υγειονομικές υπηρεσίες στον κόσμο και μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες ευθύνεται και για ποσοστά στείρωσης και υπογεννητικότητας








Ο πνευμονολόγος και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών μας εξηγεί ότι τα ενεργειακά τζάκια είναι καλύτερα για την υγεία και το περιβάλλον μας και επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντική η καύση καλής ποιότητας ξύλου

 

ΥγείαΟ διευθυντής της πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σερρών για την καύση ξύλου και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι για την αφρικανική σκόνη, τι να προσέξετε

Συστάσεις προς τις ευάλωτες ομάδες απευθύνει η Ένωση Πνευμονολόγων...

Πίνετε αυτό το ρόφημα μαϊντανού με λεμόνι κάθε μέρα και δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας

Ο μαϊντανός είναι ένα καθαριστικό και καυστικό μπαχαρικό. Σε...

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο Δράσης για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για τη λοίμωξη...

Μπορεί το χρώμα της πιτζάμας σας να επηρεάσει τον ύπνο σας; Τι λένε οι επιστήμονες

Το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος ειδικά για τους ενήλικες δεν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα