13.1 C
Serres

Ο καιρός θυμίζει Χριστούγεννα! Χιονιάς σε όλη τη χώρα

Date:

Ο καιρός μας θυμίζει ότι πλησιάζουν Χριστούγεννα… Αν και στην Αθήνα βρέχει και μόνο στην Πάρνηθα χιονίζει, στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές στην υπόλοιπη χώρα.

Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες ενώ αύριο αναμένεται σχετική βελτίωση.

Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης χιονίζει σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Λευκή ημέρα» ξημέρωσε την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας του νέου κύματος κακοκαιρίας που επηρεάζει από το προηγούμενο βράδυ την κεντρική μεσόγειο.

Στη Φθιώτιδα χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας να είναι σε επιφυλακή.Σύμφωνα και με την αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από τον Τυμφρηστό και μέχρι τη σήραγγα, ενώ χιόνι πέφτει και μέσα στο Καρπενήσι χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής.

 

Σχετική βελτίωση την Παρασκευή








Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 22 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

meteo.gr

ΕλλάδαΟ καιρός θυμίζει Χριστούγεννα! Χιονιάς σε όλη τη χώρα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Περιβαλλοντικό Έγκλημα: Εντοπίστηκαν 203 δηλητηριασμένα δολώματα σε Προστατευόμενη Περιοχή –

Ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων...

Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο σε σχολείο στην Πάτρα

Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που συγκρούστηκε με λεωφορείο- φωτογραφίες

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια....

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα