13.1 C
Serres

Ρωσία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν με μία φουσκωτή όρκα έξω από το Κρεμλίνο

Date:

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο ακτιβιστές τη Δευτέρα, αφού τοποθέτησαν μια τεράστια φουσκωτή φάλαινα όρκα να επιπλέει στον ποταμό Μόσχοβα, έξω από το Κρεμλίνο, ζητώντας από τις αρχές να προστατεύουν τα θηλαστικά.

 

 

Η οικολογική οργάνωση Greenpeace γνωστοποίησε ότι οργάνωσε τη διαμαρτυρία με στόχο να προτρέψει τις Αρχές να απαγορεύσουν την αιχμαλωσία των φαλαινών για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς, αφού δεκάδες μπελούγκα και φάλαινες δολοφόνοι αιχμαλωτίστηκαν πέρυσι για να πωληθούν σε θαλάσσια πάρκα στην Κίνα.

Τη Δευτέρα, ακτιβιστές διαδήλωσαν στον ποταμό έχοντας μαζί τους τη φουσκωτή όρκα, στην οποία είχαν κρεμάσει ένα πανό με το σύνθημα: «Σας ευχαριστούμε που μας αφήνετε να φύγουμε, μην μας αιχμαλωτίζετε πλέον».








Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τους ακτιβιστές όπως και έναν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Novaya Gazeta, σημειώνει η Greenpeace σε ανακοίνωσή της.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει σχετικά, ενώ η Novaya Gazeta έκανε γνωστό αργότερα ότι ο φωτορεπόρτερ της αφέθηκε ελεύθερος.

«Μέχρι να επιβληθεί απαγόρευση στην αιχμαλωσία φαλαινών δολοφόνων, μπελούγκα και άλλων ειδών φαλαινών για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς… μπορεί να τις αιχμαλωτίσουν ξανά και να τις πουλήσουν στην Κίνα», είπε ένας ακτιβιστής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚόσμοςΡωσία: Συνελήφθησαν ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν με μία φουσκωτή όρκα έξω από το...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γερμανία: Δυστύχημα με λεωφορείο που είχε προορισμό τη Ζυρίχη

Δυστύχημα με πολλά θύματα περιγράφουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης καθώς...

ΠΟΥ: Σχεδόν 1 παιδί στα 6 έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15...

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από την κατάρρευση της γέφυρας

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσέκρουσε σε γέφυρα στη...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Διασώστες ερευνούν τα νερά του ποταμού Πατάπσκο

Μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα