23.8 C
Serres

Σέρρες: 17η Επέτειος Χειροτονίας Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Date:

Την 17η επέτειο από την εις επίσκοπον χειροτονία του εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου συμμετείχε πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως, πρεσβυτέρων και διακόνων, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοσύγκελλος, π. Διονύσιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Ιωάννης Καλαϊτζής, αλλά και αρκετοί ευλαβείς χριστιανοί που προσήλθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ευχηθούν στον πνευματικό καθοδηγητή τους έτη πολλά και ευλογημένα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κάνοντας εκτενή, ωφέλιμη και ουσιαστική αναφορά στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αυτήν της παραβολής του Μεγάλου Δείπνου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αδιαφορία των ανθρώπων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του οικοδεσπότη, στην άρνηση της μετοχής τους στη θεία ευχαριστία , και κατ´ επέκταση στην ουράνια βασιλεία, εξαιτίας της βιοτικής μέριμνας, είτε αυτή αφορά τα υλικά αγαθά, είτε την εργασία, είτε την οικογένεια.

Εξ ονόματος δε σύσσωμης της τοπικής εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών, ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο έτη πολλά, καρποφόρα και ειρηνικά στον αμπελώνα της εκκλησίας του Σιδηροκάστρου, έτσι ώστε να εξακολουθήσει να εμπνέει με το παράδειγμα του, με το εκκλησιαστικό του φρόνημα, με το ασκητικό του ήθος, με την καθημερινή ποιμαντική του φροντίδα, αξιοποιώντας όλα όσα έλαβε ως παρακαταθήκη από τον προκάτοχό του και αυξάνοντάς τα με τις ικανότητες και τα χαρίσματα που του δώρησε ο θεός για να ξεχωρίζει, να καθοδηγεί, να νουθετεί, να αγκαλιάζει, να αγαπά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, και πάλι προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ενοριακό Ναό της Ευαγγελιστρίας στο Σιδηρόκαστρο μουσική εκδήλωση βυζαντινής μουσικής με ύμνους του Δωδεκαημέρου από την Σερραϊκή χορωδία ¨Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης¨ υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Καραμάνη.








Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πάντες για την προσέλευσή τους, ιδιαίτερα όμως τους ιερείς του Ναού, π. Προκόπιο Κρίβο και π. Δημήτριο Παπαδόπουλο για την άψογη διοργάνωση, καθώς και τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας, οι οποίοι με την επιμελημένη παρουσία τους και την άρτια εκτέλεση των μουσικών ύμνων αφενός έτερψαν τους παρευρισκόμενους, αφετέρου τους εισήγαγαν στο εορταστικό και χαρμόσυνο πνεύμα της Γεννήσεως του Χριστού και όλων των εορτών του Δωδεκαημέρου.

epeteios xeirotonias 4

epeteios xeirotonias 2

 

[romfea.gr]

 

ΕλλάδαΣέρρες: 17η Επέτειος Χειροτονίας Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου Μακαρίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πέλλα: Ανήλικος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Ένας 14χρονος κατήγγειλε 15χρονο συμμαθητή του ότι έσβησε τσιγάρο...

Ενεργοποιείται από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη...

6 Μεγάλα λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα και πώς να τα διορθώσετε!

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να μην καταστρέψετε...

 Σε ισχύ από σήμερα το Καλάθι του Πάσχα – Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Από σήμερα, 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα