10.4 C
Serres

Σέρρες: Bραδιά με Ποντιακά Εδέσματα από τον Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων

Date:

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά, βραδιά με Ποντιακά Εδέσματα , την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8:30 μμ στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος» προσφορά στην τρίτη ηλικία, στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου.

Μέλη του Συλλόγου, που γνωρίζουν την Ποντιακή παραδοσιακή μαγειρική, πλέον έχουν ανεβάσει και αλλάξει επίπεδο , με διακρίσεις σε διαγωνισμούς παραδοσιακών γεύσεων όπως το α΄ βραβείο “Χρυσός Σκούφος” στον 2ο Διαγωνισμό της διήμερης εκδήλωσης με τίτλο «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης». Επίσης το αργυρό βραβείο στις συνταγές με πατάτα και το χάλκινο βραβείο στις συνταγές με αλεύρι στο πρόσφατο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας του Επιμελητήριου Σερρών στην Serexpo 2019.

Θα προσφερθούν Ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανουμένον σουρβάν , Σιρόν, Περέκ , Αβριστέ, Πισία, Τσιριχτά, Ωτία, Πιρεσκία, Κοχλίδια , Ποντιακά πίτας και γλυκά) , που θα συνοδεύονται με Ποντιακή Λύρα και τραγούδι , ανασύροντας μνήμες από την Πατρίδα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα παρευρίσκονται κοντά μας οι καλλιτέχνες φίλοι του Συλλόγου ο Παπαδόπουλος Αντώνης στην λύρα και στο τραγούδι, ο Ξενίδης Κώστας στην λύρα και στο τραγούδι , ο Χριστοφορίδης Γιάννης στην λύρα και στο τραγούδι, ο Αρχιτεκτονίδης Αριστοτέλης στην λύρα, ο Αγγελίδης Κώστας στο νταούλι και ο Σαμανίδης Οδυσσέας στα πλήκτρα, στην μουσική επιμέλεια και τον ήχο .

Θα παρουσιαστούν τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου . Επίσης θα γίνει παρουσίαση του νέου CD του Αριστοτέλη Αρχιτεκτονίδη “Ποντίων Έγερσις”.








Γενική είσοδο 5 ευρώ

 

 

Bραδιά με Ποντιακά Εδέσματα

ΠολιτισμόςΣέρρες: Bραδιά με Ποντιακά Εδέσματα από τον Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καβάλα: Ένα περιοδικό για τον πιο αγαπημένο ήρωα μας, τον Καραγκιόζη

«Οι καραγκιοζοπαίχτες, αποτελούν μια μικρή, άγνωστη στους περισσότερους μα...

Σαν σήμερα «έφυγαν» Δημήτρης Μητροπάνος και Νίκος Παπάζογλου

Δύο σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου σίγησαν σαν σήμερα...

Πώς ήταν η ζωή στην Αρχαία Ελλάδα; Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι μια ιστορική περίοδος που...

Αρχαία Ελλάδα: Πώς προφέρονταν τα αρχαία ελληνικά

Τα αρχαία ελληνικά δεν προφέρονταν όπως τα νέα ελληνικά. 1. Άλλα γράφουμε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα