25.4 C
Serres

Σέρρες : Χαλασμένες οι κλειδαριές στις φυλακές Νιγρίτας !!Τι λένε οι φύλακες …(video)

Date:

Κραυγή αγωνίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους Νιγρίτας που με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας της φυλακής, τον υπερπληθυσμό της φυλακής με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης, να γίνονται αφόρητες.

 

 

 

 

 

Ελλείψεις προσωπικού – ελλείψεις εξειδικευμένων εργαζομένων ( υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου, θερμοψυκτικού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι που δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές λειτουργίες του καταστήματος τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι

Στη γραμματεία και το λογιστήριο η κατάσταση είναι μια από τα ίδια λένε οι υπάλληλοι ενώ και Τα γραφεία λειτουργούν με πολλούς φύλακες οι οποίοι εκτελούν και βάρδιες στη φύλαξη. Αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύονται ρεπό και άδειες ή όταν χορηγούνται στους υπαλλήλους μένουν κενά στην καθημερινή λειτουργία των γραφείων.

Η φυλακή αποτελείται από πέντε πτέρυγες των 120 κρατουμένων η καθεμία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία οι τέσσερις πτέρυγες. Θα έπρεπε δηλαδή η δύναμη των κρατουμένων να είναι στους 480. Όμως, εξαιτίας των καθημερινών παραλαβών νεοεισερχομένων κρατουμένων από Αστυνομικά Τμήματα και λοιπά Καταστήματα Κράτησης, ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στους 531!!!, με ότι αυτό συνεπάγεται από ένταση εργασίας και εκνευρισμό- εξαθλίωση υπαλλήλων και κρατουμένων.

 








Την κατάσταση επιδεινώνει ο συνωστισμός των κρατουμένων σε υπεράριθμα κελιά των 4 και 5 κρατουμένων όταν θα έπρεπε σε κάθε κελί να είναι 3

 

Σε καθημερινή βάση κρίνεται απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης σε όλες τις πτέρυγες των κρατουμένων. Η πίεση του νερού δεν επαρκεί εδώ και ένα χρόνο και οι κρατούμενοι σχεδόν καθημερινά είναι αναγκασμένοι να επιβιώνουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.

 

 

 

ΕλλάδαΣέρρες : Χαλασμένες οι κλειδαριές στις φυλακές Νιγρίτας !!Τι λένε οι φύλακες...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Πολύωρες διακοπές νερού αύριο Πέμπτη σε περιοχές της πόλης

Λόγω αναγκαίων εργασιών στα πλαίσια του έργου «Αντικατάσταση δικτύων...

Xωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Πρωτομαγιά – Απεργία της Π.Ν.Ο.

Τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς τη...

Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ Σερρών την Παρασκευή 26 Απρίλη

Με σύνθημα: «Πολεμάμε το άδικο – Χτίζουμε το αύριο...

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Overdrive Lap Battle Supercars εμπειρίες-αγάπη για την ταχύτητα

Το κοινό πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα