20.3 C
Serres

Σέρρες: Καταγγελία για 4 υποσιτισμένα άλογα στην Νιγρίτα Σερρών

Date:

Καταγγελία από τον φιλοζωικό όμιλο Σερρών ότι στην Νιγρίτα Σερρών σε ορεινή περιοχή 4 άλογα ζούσαν εγκλειστα και υποσιτισμένα για πολλά χρόνια

 

Στις 11 Απριλίου δεχτήκαμε μια καταγγελία για 4 υποσιτισμένα άλογα που ο ιδιοκτήτης τους κρατούσε έγκλειστα στην ορεινή περιοχή της Νιγρίτας, χωρίς φαγητό και νερό ενώ ο ίδιος ζεί μόνιμα εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη!

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνώρισαν την ύπαρξη και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των 4 αυτών ζώων, όμως ποτέ δεν τους θέλησαν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη τους, με αποτέλεσμα τα ζώα να παραμένουν χωρίς φαγητό και νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς καθόλου ανθρώπινη και ιατρική φροντίδα και χωρίς ούτε ένα κατάλυμα για να προστατευτούν από το κρύο της βροχής ή την ζέστη! Και όλα αυτά για χρόνια!!








 

Μετά τις άμεσες προσπάθειες να ταϊστούν κ να ποτιστούν τα έγκλειστα ζώα, κ εφόσον τις επόμενες ημέρες δεν υπήρξε κανένα ίχνος του ιδιοκτήτη τους, οι αυτόπτες μάρτυρες και ο ΦΟΣ προχωρήσαμε σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Βισαλτίας αλλά και σε αίτημα στην εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών για αφαίρεση των δύο από αυτά, της μανούλας κ του πουλαριού της η οποία στην προσπάθεια της να θηλάζει το παιδί της είχε κυριολεκτικά αποστεωθεί!!

 

Ευτυχώς για τα καημένα τα ζώα, το αίτημα μας έγινε δεκτό από την Εισαγγελία Σερρών παρά τη θετική για άλλη μια φορά γνωμάτευση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών Λ. Βαρούδη, ο οποίος αποφάνθηκε μπροστά στους εθελοντές του συλλόγου όταν κλήθηκε για αυτοψία ότι τα ζώα είναι σε άριστη κατάσταση και δεν τίθεται θέμα για την ευζωία τους!!

Έτι λοιπόν, έχοντας την άδεια αφαίρεσης και με τη συνοδεία της αστυνομίας, πριν από δύο μέρες πήραμε τα δύο ταλαιπωρημένα ζώα από τον έρημο ιδιόκτητο χώρο, ώστε να τα φροντίσουμε και να μπορέσουν να αναλάβουν τις δυνάμεις τους!!

Ονομάσαμε τη μητέρα που είναι 10 χρόνων Σάντυ και την όμορφη μικρή Κάρμεν και θα προσπαθήσουμε να βρούμε υπεύθυνες ανάδοχες οικογένειες στο επόμενο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα αναλάβουν τις δυνάμεις τους!!!

 

Οφείλουμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον Π. Δανιηλίδη του ΠΡΩΤΕΑ Σερρών, διότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και τις γνώσεις του δε θα μπορούσαμε να πιάσουμε και να μεταφέρουμε τα δύο άλογα, ιδιαίτερα το νεαρό και τελείως ακοινώνητο πουλάρι της μανούλας που μας δυσκόλεψε για ώρες! Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΕΘΙΣ και τη Μ. Λίγκα που είχαν την καλοσύνη να μας δανείσουν το τρέιλερ του οργανισμού για να μεταφέρουμε τα ζώα, όπως και στην οργάνωση προστασίας ιπποειδών ΙΠΠΌΘΕΣΙΣ και VETS IN ACTION για την άμεση καθοδήγηση και την κτηνιατρική βοήθεια!
Για άλλη μια φορά αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο πώς όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να βοηθήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα ανήμπορα πλάσματα που έχουν την ανάγκη μας!!

 

 

ΕλλάδαΣέρρες: Καταγγελία για 4 υποσιτισμένα άλογα στην Νιγρίτα Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο σε σχολείο στην Πάτρα

Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: Νεκρός ο οδηγός ΙΧ που συγκρούστηκε με λεωφορείο- φωτογραφίες

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εύβοια....

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις...

Υπ. Παιδείας: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- Όλα τα ονόματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνονται οι...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα