25.4 C
Serres

Σέρρες: Πρωτιά του Γυμνασίου Νιγρίτας στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας 2019

Date:

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στο Γυμνάσιο-διαγωνιστικό κέντρο Νιγρίτας η 2η φάση των 3ων Διασχολικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Η γλώσσα μου …ο κόσμος μου».

Οι Αγώνες είναι εγκεκριμένοι από το Υ.Π.ΠΕ.Θ και διοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το 4ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, τους Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού έργου Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας , τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Σερρών και τον Σύλλογο Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ».

Οι ομάδες των αγώνων (Γυμνάσιο Στρυμονικού, 3ο Γυμνάσιο Σερρών , Γυμνάσιο Νιγρίτας) αρχικά διαγωνίστηκαν σε γραπτή και στη συνέχεια σε ακουστική εξέταση με αποτέλεσμα να προκύψουν οι δύο προκριθείσες ομάδες, το Γυμνάσιο Νιγρίτας και το 3ο Γυμνάσιο Σερρών. Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε με την προφορική εξέταση-μορφή δημόσιου παιχνιδιού. Προκριθείσα ομάδα και φέτος αναδείχθηκε η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας , η οποία θα εκπροσωπήσει τη Δ.Δ.Ε. Σερρών στους τελικούς περιφερειακούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας το Μάιο στο ιστορικό κτίριο της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ.

Κατά τον ενδιάμεσο χρόνο της διόρθωσης των γραπτών οργανώθηκε στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου η παρουσίαση της συμμετοχής του Γ/σίου Νιγρίτας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια-γέφυρες επικοινωνίας» η οποία εστίασε και ανέδειξε (με εικαστικές συνθέσεις, δραματοποίηση ,μουσικές συνθέσεις )τον κυριότερο κώδικα επικοινωνίας Ελλάδας και Κύπρου, αυτόν της Γλώσσας .Η μαθητική δραστηριότητα του Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ανέδειξε το μεγαλείο , τη διαχρονία και συγχρονία της Γλώσσας μας, αλλά και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην πανάρχαια αυτή αξία.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθητές /τριες του Γ/σίου Νιγρίτας και τους επιδόθηκαν δώρα (βιβλία Τοπικής Ιστορίας ) ενώ σε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι .

Η ομάδα του Γ/σίου Νιγρίτας που αρίστευσε αποτελείται από τους μαθητές : Βλαχοδήμου Ελευθερία, Γεωργιτζίδη Ραφαήλ, Μανώλη Στέλλα, Πιλιτζίδου Αναστασία και Τέζα Φωτεινή.

Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια και η συμβολή της Συντονίστριας Εκπ/κού έργου Φιλολόγων Κ. Μακεδονίας κ. Δανιηλίδου Ευγενίας στην οργάνωση και ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης, ο οποίος υπογράμμισε την αξία των συγκεκριμένων αγώνων για την πνευματική επάρκεια και ανέλιξη των μαθητών/τριών , οι κ. Πράμας Χρήστος, οργανωτικός συντονιστής, Σαρηβασιλείου Χαράλαμπος, αναπληρωτής οργανωτικός συντονιστής , Παπακωνσταντίνου Στάθης, δ/ντής του ΓΕ.Λ Νιγρίτας και μέλος της Τ.Ε.Ε. ,Τότας Γεώργιος , πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γ/σίου Νιγρίτας και οι κ. Βασιλειάδου Φωτεινή, μέλος της Ε.Ο.Ε και η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και μέλος της Τ.Ε.Ε. κ. Μπαγανά Θεοδώρα.

Kαθοριστική υπήρξε η συμβολή του συναδέλφου Δούλη Πάνου, καθηγητή των Καλλιτεχνικών , στη διαμόρφωση του χώρου.
Οι συντονίστριες και εμψυχώτριες των μελών των τριών ομάδων –σχολείων ήταν κ.Σοφία Ζαφειροπούλου με την κ.Ζέττα Βασιλική που ανέλαβαν την προετοιμασία της Ομάδας του 3ου Γυμνασίου, η κ.Σπυριάδου Σουλτάνα και κ.Αναστασιλάκη Παναγιώτα που ανέλαβαν την προετοιμασία του Γυμνασίου Στρυμονικού και η κ.Δράκου Θεοδώρα με την κ.Θανασούδα Ευαγγελία που ανέλαβαν την προετοιμασία του Γυμνασίου Νιγρίτας.

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Νιγρίτας συγχαίρει όλους/ες τους μαθητές /τριες για τη συμμετοχή τους σε έναν τόσο δημιουργικό και ουσιαστικό για την πνευματική τους καλλιέργεια διαγωνισμό. Ιδιαίτερα συγχαίρει τις συναδέλφους κ. Δράκου και κ. Θανασούδα και τους μαθητές του Γ./σίου Νιγρίτας που τους εύχεται καλή επιτυχία και στην γ΄ φάση των Αγώνων .

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νιγρίτας








Δρ. Τσέλιος Χρήστος

 

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας5 epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας4 epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας3 epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας1 epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας7 epiloges tv

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας6 epiloges tv

ΕλλάδαΠαιδείαΣέρρες: Πρωτιά του Γυμνασίου Νιγρίτας στους Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας 2019

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Δράμα: Καινοτόμα μαθητική εφαρμογή ειδοποιεί πότε πρέπει να αδειάσουν οι κάδοι

Πόσες φορές έτυχε να γυρνάτε με τη σακούλα σκουπιδιών...

Κ.Πιερρακάκης: Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και...

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» «Isometricks»

Tο Παγκόσμιο Βραβείο Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement «JA...

Tα μέτρα για την εθνική στρατηγική «Stop-bullying» που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης

Τους άξονες της εθνικής στρατηγικής και την εκστρατεία ενημέρωσης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα