10.4 C
Serres

Σέρρες: Σε λειτουργία από σήμερα τα διόδια στο Στρυμονικό(video)

Date:

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί να λειτουργεί ο σταθμός διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών, ο οποίος βρίσκεται στον οδικό άξονα Σερρών-Θεσσαλονίκης.

 

Η απόφαση για την κατασκευή διοδίων στο Στρυμονικό είχε παρθεί το 2014 και υπογραφές στο σχετικό ΦΕΚ είχαν βάλει οι τότε Υπουργοί Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τα διόδια ωστόσο κατασκευάστηκαν όταν ήταν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας τέθηκαν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. Κώστα Κουτσούκο, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία του σταθμού, ο οποίος σήμερα ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά.

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, το οποίο είχε εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο και φέρει την υπογραφή του νυν Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τα κόστη διέλευσης είναι 0,70 ευρώ για τα δίκυκλα και 1 ευρώ για τα Ι.Χ.








Τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν 2,50 ευρώ και αυτά με περισσότερους από τέσσερις άξονες 3,50 ευρώ.

Για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων ερωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της κοινής υπουργικής απόφασης για τα διόδια ζητώντας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει αφενός τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων, αφετέρου την προβλεπόμενη αύξηση των τελών διέλευσης.

Οι αντιδράσεις για την λειτουργία των διοδίων συνεχίζονται.

Νωρίς το πρωί τα μέλη της Κίνησης Πολιτών “ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ” βρέθηκαν στο σημείο καταθέτοντας έγγραφη διαμαρτυρία σημειώνοντας ότι τα διόδια είναι παράνομα. Ο δικηγόρος και μέλος της Κίνησης τονίζει ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο.

 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας πράξη το ”διόδια παντού”, ολοκληρώνει το έργο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρώντας όλους τους οδικούς άξονες της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.Η λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Στρυμονικού είναι μέρος της ”κανονικότητας” στην οποία επέστρεψε η χώρα μετά από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης”αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών.

ΕλλάδαΣέρρες: Σε λειτουργία από σήμερα τα διόδια στο Στρυμονικό(video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καβάλα: Ένα περιοδικό για τον πιο αγαπημένο ήρωα μας, τον Καραγκιόζη

«Οι καραγκιοζοπαίχτες, αποτελούν μια μικρή, άγνωστη στους περισσότερους μα...

Ακάθιστος Ύμνος: Πότε ψάλλεται και πώς δημιουργήθηκε

Πότε ψάλλεται το αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας ο Ακάθιστος...

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές...

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα