13.1 C
Serres

Σέρρες: Την επαναλειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών διεκδικεί ο Θεόφιλος Λεονταρίδης

Date:

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης για την επαναλειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών Σερρών, που είχε ιδρύσει ως Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2014.

Με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε 107/2014 (ΦΕΚ 174/Α/28.8.2014) ορίσθηκε τότε η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών με έδρα τις Σέρρες και με περιοχή δικαιοδοσίας τις περιφερειακές ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πέλλας.

Κατόπιν συνεννόησης τότε του κ.Θεόφιλου Λεονταρίδη με την Σχολή Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης ερχόταν και το διδακτικό προσωπικό για την θεωρητική διδασκαλία και πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων κρεοπωλών. Η διεύθυνση της Σχολής Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης μας είχε διαμηνύσει τότε ότι μέχρι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό την διδασκαλία και πρακτική εκπαίδευση μπορούν να κάνουν ακόμη και κτηνίατροι από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στις 25.8.2014 ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης των υποψηφίων κρεοπωλών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Σερρών. Η ίδρυση του γραφείου Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου αριθμού των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων και της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την σχολή στη Θεσσαλονίκη.

 

λιονταρίδης Βορίδης 1 epiloges tv

 

Με τον τρόπο αυτό θα μειώσουμε σημαντικά το χρόνο αναμονής των ενδιαφερομένων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για το επάγγελμα του κρεοπώλη.

Στη Σχολή θα εκπαιδεύονται κρεοπώλες ή όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη διαδικασία της σφαγής και επεξεργασίας του κρέατος και των προϊόντων της δεδομένου ότι είναι απαραίτητη η απόκτηση βεβαίωσης, αν κάποιος θέλει να εργασθεί σε καταστήματα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας κρέατος και προϊόντων του ή να ανοίξει δικό του κρεοπωλείο. Η είσοδος στη Σχολή θα γίνεται χωρίς προκαταρκτικές εξετάσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να είναι απόφοιτοι γυμνασίου για να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Ως προς τη χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων αυτή καθορίζεται σε τριακόσιες (300) ώρες συνολικά επί δώδεκα (12) συνεχείς εβδομάδες και θα περιλαμβάνει :








– Θεωρητική διδασκαλία με τη βοήθεια κατάλληλων εποπτικών μέσων.
– Πρακτική εκπαίδευση.
– Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις εκτροφής και σφαγής ζώων και σε επιχειρήσεις επεξεργασίας, συντήρησης και εμπορίας κρεάτων γενικώς.
– Πρακτική άσκηση σε κρεοπωλεία ή άλλες εγκαταστάσεις γενικώς.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεωρητικών μαθημάτων, των πρακτικών εκπαιδεύσεων, των εκπαιδευτικών επισκέψεων και της πρακτικής άσκησης θα χορηγείται από τις Σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος του Υπουργείου Γεωργίας, βεβαίωση κρεοπώλη ύστερα από σχετική επιτυχή εξέτασή τους

Η Σχολή Κρεοπωλών Σερρών, που με τόση προσπάθεια ιδρύθηκε και λειτούργησε μέχρι τα τέλη του 2014 από τον τ. Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλο Λεονταρίδη και με σύμφωνη απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταργήθηκε από την κυβέρνηση του Σύριζα στις αρχές του 2015.

Ο βουλευτής κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης είπε στον Υπουργό κ.Μάκη Βορίδη ότι χρέος όλων μας είναι να στηρίζουμε την ύπαιθρο χώρα, που καθημερινά ο πληθυσμός της συρρικνώνεται λόγω φυγής στα μεγάλα αστικά κέντρα και όχι εφαρμόζοντας πολιτικές συγκεντρωτισμού πλήττοντας ιδίως τις παραμεθόριες περιοχές. Τέλος, τόνισε στον Υπουργό ότι : ¨¨Ευελπιστώ στην αναθεώρηση της άποψης της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάργηση του Γραφείου Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος και στην στήριξή σας ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα και την ανάπτυξη της υπαίθρου¨.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Βορίδης διαβεβαίωσε των βουλευτή κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη ότι θα επανεξετάσει το θέμα της λειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών Σερρών που ιδρύθηκε με βάση το Π.Δ. 107/2014 (ΦΕΚ 174/Α/28.8.2014)

Τέλος, η συζήτησε έκλεισε με τις μεγάλες απώλειες παραγωγής, λόγω ακαρπίας που παρατηρείται στις δενδροκαλλιέργειες στον Νομό Σερρών (αμύγδαλα, ελιές κλ.π.) και λόγω άλλων αιτιών σε καλλιέργειες καθώς επίσης και για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

 

ΠολιτικήΣέρρες: Την επαναλειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών διεκδικεί ο Θεόφιλος Λεονταρίδης

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα