25.4 C
Serres

Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ ο Παυλόπουλος(φώτο+video)

Date:

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ και των εξωτερικών γηπέδων της ΧΑΝΘ πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί παρουσία τους Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 

 

Μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, επεκτείνεται στο δεύτερο όροφο του Αθλητικού Κέντρου της αδελφότητας, «Μίμης Τσικίνας».

Στη νέα πτέρυγα θα φιλοξενηθούν θεματικές ενότητες από φορείς της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης όπως της Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), του Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), της Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) και του Σ.Δ.Κ.Θ. (Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης).

Για την προσφορά της Χριστιανικής Αδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης τα 100 χρόνια λειτουργίας της, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στον αθλητισμό και τη συμβολή της στο Ελληνικό Μπάσκετ και όχι μόνο μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ, Ιωάννης Σωσσίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της ΧΑΝΘ και επισήμανε πως “δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήρθε μαζί με αυτό που ονομάζουμε ελληνικό μπάσκετ. Την μεγάλη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια και τις αξίες”.

Μάλιστα, όπως είπε, από το Μπάσκετ βγήκε η λέξη “assist” που χρησιμοποιείται πλέον ακόμα και στην πολιτική. Όπως είπε “είναι ένα ομαδικό άθλημα και το ομαδικό πνεύμα είναι αυτό που χρειαζόμαστε”. Επίσης, σχολίασε την θέση της εθνικής μας ομάδας στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

“Εδώ χτύπησε για πρώτη φορά μπάλα του μπάσκετ στη χώρα μας, όταν το 1919 η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, έφερε το άθλημα στην πόλη και στη συνέχεια το διέδωσε σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας”, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.








Για την στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την ΧΑΝΘ μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει τους πόρους από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσουμε την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυχρονισμό του κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ που είναι σύμβολο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει ο δήμος με τη ΧΑΝΘ, ενώ παράλληλα μίλησε για την προσφορά και την αλληλεγγύη της στον αθλητισμό και τις σειράς από δράσεις που διοργανώνουν από κοινού. Επίσης, έκανε αναφορά στην ιστορία της ΧΑΝΘ και στο σημαντικό έργο που προσφέρει στον πολιτισμό.

Στη συνέχεια, μετά του τέλος των ομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο μουσείο ενώ φεύγοντας πήρε μαζί του και μια μπάλα του μπάσκετ που του δώρισαν.

Χανθ χανθ2 15

Πηγή thesstoday.gr

ΕλλάδαΣτα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ ο Παυλόπουλος(φώτο+video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – Ρυθμίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Η αλλαγή ώρας έρχεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου,...

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί...

Φρίκη στην Καρδίτσα: Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης

Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα, άνω των 80 ετών, στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα