25.4 C
Serres

Συνεργασία της Google με την ΠΚΜ για την ανάπτυξη του τουρισμού (video)

Date:

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Google, με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

 

 

Κατά το χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε θέσει πολύ υψηλά στην ατζέντα μας τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Πιστεύουμε ότι υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους και να περάσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τα μηνύματά τους. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση από την Google και το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online για να ενισχύσουμε περεταίρω τις νέες τεχνολογίες στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε όχι μόνο το παραδοσιακό μοντέλο ήλιος-θάλασσα, αλλά να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο σε 12 μήνες τον χρόνο παρουσιάζοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς ο τόπος μας έχει τα χαρακτηριστικά για να το πετύχει.»


Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος δήλωσε: «Η προσπάθειά μας για την τουριστική αναβάθμιση της Περιφέρειας και την καθιέρωσή της ως έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας είναι επίμονη και συνεχής. Έχουμε πλήρη επίγνωση του ρόλου που παίζει η ψηφιακή εξέλιξη στο σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και επενδύουμε σ’ αυτήν για να ενισχύσουμε τις δυνατότητές του τόπου μας. Το πρόγραμμα «Grow Greek TourismOnline» της Google είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θα ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τη Google και θεωρούμε πως μέσω αυτής της συνεργασίας θα εφοδιαστούν οι φορείς, καταρχήν του τουρισμού, με νέες δεξιότητες και νέα γνώση, η οποία θα επιστρέψει ως προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας.»

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Google «Grow Greek Tourism Online» που αφορά στην παροχή δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, ο Υπεύθυνος της Google σε θέματα Τουρισμού κ. Ορέστης Ανδριάνης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι σε σχέση με το 2017, το 2018 οι διαδικτυακές αναζητήσεις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικό προορισμό αυξήθηκαν κατά 27 %, με την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία να εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα πάντα με τη Google, oι διαδικτυακές αναζητήσεις για τον τουριστικό προορισμό της Πιερίας αυξήθηκαν κατά 60% το 2018, ενώ μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2019 η Μηχανή Αναζήτησης της Google μέτρησε πάνω από ένα εκατομμύριο αναζητήσεις για τη Λίμνη Κερκίνη.
Η κα Θεώνη Κασβίκη από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπό την αιγίδα του οποίου τέλεσε η εκδήλωση, ακολούθως αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της απασχόλησης στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.








Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στους εισηγητές και να συνομιλήσουν μαζί τους, ενώ όλοι αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα τέτοιου είδους εκδηλώσεων που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, προάγοντας την ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και του τουρισμού εν γένει.

 

φωτογραφία 3
Συνεργασία της Google με την ΠΚΜ για την ανάπτυξη του τουρισμού

Φωτογραφία 01 epiloges tv

Φωτογραφία 2 epiloges tv

 

 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣυνεργασία της Google με την ΠΚΜ για την ανάπτυξη του τουρισμού (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης μέσα στο λιμάνι

Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται από τον...

Εκλογές ΕΔΕΥΑ: Στις 3 πρώτες θέσεις Β.Μητλιάγκα και Κλ.Κοτσακιαχίδης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή νέου Δ.Σ. της...

Καβάλα: Όταν η Βούλα Πατουλίδου «συνάντησε» το κέρινο ομοίωμά της

Μια ξεχωριστή «συνάντηση» είχε στην Καβάλα, όπου βρέθηκε το...

«Στην πολύχρωμη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του, καταδίκασε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα