23.8 C
Serres

Σύσκεψη για τις υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη στο διοικητήριο Σερρών

Date:

Σύσκεψη για τις εργασίες υποστύλωσης στον Τύμβο Καστά, καθώς και για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020,

 

στο Διοικητήριο των Σερρών, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι

“ Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε όταν ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και αναστύλωση του μνημείου, για να καταστεί επισκέψιμο σε περίπου δύο χρόνια, να είναι σε θέση και η ευρύτερη περιοχή, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι

“ οι υποδομές για τις οποίες συζητήσαμε είναι οι οδικές, με την κατασκευή δρόμων που θα βελτιώνουν την πρόσβαση στον Τύμβο Καστά, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Τύμβου και τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφέλειας, για να υπάρχει απρόσκοπτα υδροδότηση και ηλεκτροδότηση του μνημείου. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι καθένας από την πλευρά του θα επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες υποδομές”.

Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε, ότι “ έχουμε μια κυβέρνηση που πιστεύει στη σημασία της ανάδειξης του Τύμβου Καστά κι έτσι δεν είμαστε πια μόνοι σ’ αυτή την προσπάθεια να αναδείξουμε και να καταστήσουμε επισκέψιμο το μοναδικό, παγκοσμίου σημασίας, μακεδονικό μνημείο από όλο τον κόσμο”.








Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ Πάρης Μπίλλιας, ως εκπρόσωπος της υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ο ειδικός του σύμβουλος Ιωάννης Χατζόπουλος, η τομεάρχης Πολιτισμού της ΠΚΜ Κατερίνα Περιστέρη, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φράστανλης,ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΣΕΡ Ιωάννης Μωυσιάδης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Σερρών κ.κ. Δημήτρης Καριπίδης, Αθανάσιος Μαλλιαράς και Δημήτρης Μπαλαξής, καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών.

 

 


 

ΠολιτικήΣύσκεψη για τις υποδομές στον Τύμβο Καστά και την Αμφίπολη στο διοικητήριο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Βουλή: Σοβαρό επεισόδιο με επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου εναντίον του βουλευτή Κ. Γραμμένου

Σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε στο περιστύλιο της Βουλής μεταξύ του...

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών των “Daniel” και “Elias”

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης των...

Στ. Κασσελάκης: Μήπως ο Μητσοτάκης να αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας και να κοιταχτεί στον καθρέφτη του;

«Δυο μήνες μετά το ψήφισμα- κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου για...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα