23.6 C
Serres

Το μήνυμα του Δημάρχου Σερρών για την 25η Μαρτίου

Date:

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Συμπληρώνονται σχεδόν δυο αιώνες απ’ την 25η Μαρτίου του 1821, την ημέρα που αποτέλεσε αφετηρία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

 

Πρόκειται για μια ημερομηνία-ορόσημο, όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή ιστορία.

Την ημέρα εκείνη, μια χούφτα σκλαβωμένοι Έλληνες, ρακένδυτοι, πεινασμένοι και με φτωχό οπλισμό, εξεγέρθηκαν ενάντια στον Τούρκο κατακτητή και την πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, χωρίς συμμάχους, και πηγαίνοντας ενάντια σε κάθε λογική, οι πρόγονοί μας τόλμησαν και πάλεψαν για το αδιανόητο: τη λευτεριά τους, την οποία κέρδισαν μέσα από ποταμούς αίματος και τη θυσία χιλιάδων αγωνιστών.

Το ηρωικό τους παράδειγμα, όχι μόνο συγκίνησε τους λαούς της Ευρώπης, αλλά ενέπνευσε κι ένα άνευ προηγουμένου κίνημα συμπαράστασης, το λεγόμενο Φιλελληνισμό.

Σήμερα, στην κρίσιμη περίοδο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η θυσία των αγωνιστών του ‘21 είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.








Με την πατρίδα μας να απειλείται από έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, εντός της επικράτειάς της, και με τις προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας να εντείνονται στα σύνορά μας, η Επανάσταση του ’21 αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας, που πρέπει να μας εμπνεύσει όλους.

Το Έθνος μας, καλείται να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι, με θάρρος και ομοψυχία, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή και να αποκρούσει κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός κι αν φαντάζει.

Με την πανδημία που έχει ενσκήψει στον τόπο μας, διανύουμε μια σκοτεινή περίοδο και όλα δείχνουν ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι, ενωμένοι, θα βγούμε νικητές απ’ αυτήν τη μάχη, που δοκιμάζει τις αντοχές και το ηθικό μας.

Μέχρι τότε, σας καλώ να παλέψουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα, και να είστε σίγουροι ότι η τελική νίκη θα είναι δική μας!

Όλοι μαζί στον αγώνα, με πίστη και υπομονή!

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

δελτίο τύπου

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΤο μήνυμα του Δημάρχου Σερρών για την 25η Μαρτίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θεσσαλονίκη: Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης μέσα στο λιμάνι

Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται από τον...

Εκλογές ΕΔΕΥΑ: Στις 3 πρώτες θέσεις Β.Μητλιάγκα και Κλ.Κοτσακιαχίδης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή νέου Δ.Σ. της...

Καβάλα: Όταν η Βούλα Πατουλίδου «συνάντησε» το κέρινο ομοίωμά της

Μια ξεχωριστή «συνάντηση» είχε στην Καβάλα, όπου βρέθηκε το...

«Στην πολύχρωμη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του, καταδίκασε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα