10.4 C
Serres

Τραγωδία στους Παξούς: 12 νεκροί μετανάστες από βύθιση σκάφους

Date:

Οι σοροί 12 μεταναστών έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες λόγω εισροής υδάτων.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος σε εξέλιξη είναι από το πρωί ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί 12 σοροί.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν 6 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και 1ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.








Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι, εκ των οποίων 3 μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα 12 σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΤραγωδία στους Παξούς: 12 νεκροί μετανάστες από βύθιση σκάφους

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χωρίς λεωφορεία αύριο για τέσσερις ώρες η Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητική στάση εργασίας προκηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, το Σωματείο...

Μέσα Ιουλίου η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους

Εντός τους δεύτερου 15νθήμερου του Ιουλίου θα γίνει η...

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο εφετινό “Καλάθι του Πάσχα”

Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο εφετινό "Καλάθι του Πάσχα"...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα