Η ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium

Ο αυθεντικός χαρακτήρας και το αμερικανικό πνεύμα του θρυλικού αυτοκινήτου συνυπάρχουν με την οικολογική αντίληψη, σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η LIthium δεν είναι η πρώτη ηλεκτρική Ford Mustang που βλέπουμε αλλά είναι αδιαμφισβήτητα η πιο πολυτελής και εκλεπτυσμένη, τουλάχιστον σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εκδοχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ συνεργάστηκε για το νέο της project με την γερμανική εταιρεία Webasto που ειδικεύεται στους κινητήρες μεγάλων οχημάτων και παρουσίασαν το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας στην -πολύ σημαντική για τον κόσμο των 4 τροχών- έκθεση SEMA, στο Λας Βέγκας.

Η ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium

Η βασική ιδέα πίσω από τη σύμπραξη των δύο εταιρειών ήταν η ανάγκη για τη συνύπαρξη δύο διαφορετικών κόσμων: Ο διασκεδαστικός και αυθεντικός χαρακτήρας ενός κλασικού αμερικανικού muscle car μαζί με την αποδοτικότητα και την οικολογική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος.  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν, συνήθως, κιβώτια ταχυτήτων αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ford να προσαρμόσει ένα στο εν λόγω αμάξι. 

Στην καρδιά της Lithium είναι τοποθετημένος ένα V8 dual-core ηλεκτρικός κινητήρας και ένα σύστημα μπαταριών 800-volt της Webasto, που λειτουργούν συμπληρωματικά και παράγουν ιπποδύναμη 900 αλόγων. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι η προσαρμογή του κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, που λειτουργεί ακριβώς με τον "παραδοσιακό" τρόπο, την ίδια στιγμή που σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι αυτόματα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MUSTANG LITHIUM 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MUSTANG LITHIUM 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MUSTANG LITHIUM 4

Η Mustang Lithium διαθέτει ακόμη τα ίδια φρένα με την Shelby GT350R, έναν ειδικά προσαρμοσμένο πίσω προφυλακτήρα, μία see-through κουκούλα και σφυρήλατους τροχούς 20 ιντσών που "φορούν" λάστιχα Michelin Pilot Sport 4S.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα βγει στην αγορά και πόσο ακριβώς θα κοστίζει, με κάποιες φήμες να υποστηρίζουν πως θα κατασκευαστούν μόλις ελάχιστα αντίτυπα. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η Ford σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων Mustang, ετοιμάζοντας επίσης μία έκδοση SUV και ένα επιπλέον υβριδικό αυτοκίνητο. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MUSTANG LITHIUM 5

Διάβασε ακόμη για την απόλυτη Porsche 911 που κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, πώς θα μοιάζουν τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021 και τι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου