COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορυφώνεται ο ιστορικός καύσωνας στην Ευρώπη

Κορυφώνεται σήμερα Παρασκευή ο ιστορικός καύσωνας που σαρώνει την Ευρώπη, έχοντας ως επίκεντρο πλέον κυρίως τη Γαλλία και την Ισπανία.
Όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι στη χώρα της Ιβηρικής η θερμοκρασία θα ξεπεράσει για μια ακόμη ημέρα του 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ απεναντίας στη Γαλλία ο υδράργυρος θα έχει ως ταβάνι του τους 38 βαθμούς. Σημειώνεται ότι ήδη η Ευρώπη θρηνεί θύματα λόγω του καύσωνα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην Ισπανία λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται.
Κόκκινος συναγερμός λόγω καύσωνα στη Γαλλία
Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία. Έτσι, σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά λόγω της υπερβολικής ζέστης. Ήδη τρία άτομα έφυγαν από τη ζωή σε παραλίες της Γαλλίας κοντά στο Μονπελιέ στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη θερμή εισβολή.
Συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες από την καυτή άμμο βούτηξαν απότομα στα νερά της θάλασσας με αποτέλεσμα θα βρουν τραγικό θάνατο από ψυχρό σοκ.
Σε επιφυλακή και το Παρίσι
Τέλος, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιστορικού καύσωνα έχει λάβει και το Παρίσι. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Back to top button