Εύβοια: Θρίλερ για γυναίκα και ανήλικο που χάθηκαν κάνοντας σανίδα

Σήμανε συναγερμός στα Σκορπονέρια όταν μια γυναίκα χάθηκε με έναν 13χρονο κάνοντας σανίδα.

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Λάρυμνας και Αιδηψού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι μία 43χρονη αλλοδαπή και ένας 13χρονος αλλοδαπός, μετέβησαν, για διενέργεια όρθιας κωπηλατικής σανίδας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή εντός κόλπου Σκορπονερίων Β. Ευβοϊκού κόλπου και έκτοτε αγνοούνταν.

Το SUP στην ουσία πρόκειται για ένα είδος water sport που χρησιμοποιεί λίγο μεγαλύτερες και πιο ιδιαίτερες σανίδες από εκείνες του surf ενώ ο αναβάτης στέκεται όρθιος ή στα γόνατα και κωπηλατεί με τη βοήθεια ενός ειδικού κουπιού.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 3 περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Ύστερα από έρευνες τους εντόπισαν σε βραχώδη περιοχή στο ακρωτήριο “ΓΚΑΤΖΑ” εντός όρμου Σκορπονερίου, τους περισυνέλεξε και στη συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια σε παρακείμενη προβλήτα, καλά στην υγεία τους.

Στους ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εθελοντή διασώστη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.