Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβανόμενος από την πρώτη στιγμή το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε τη συνειδητή επιλογή να διαδραματίσει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο με νηφαλιότητα και διάθεση συναίνεσης και συμβολής στην προσπάθεια προστασίας του υπέρτατου αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

Αποφύγαμε και αποφεύγουμε την εύκολη αντιπολίτευση και προτιμήσαμε την κατάθεση στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένων και κοστολογημένων μέτρων ανακούφισης των συμπολιτών μας από τις βαριές συνέπειες της επερχομένης ύφεσης. Τα παραπάνω όμως, σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν λευκή επιταγή και σιωπή απέναντι στις ανεπαρκείς αποφάσεις και τις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης.

Τα σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται με τη χώρα μας να βρίσκεται ουραγός στην Ευρώπη σε μέτρα στήριξης της οικονομίας και να υιοθετεί εξευτελιστικές διατάξεις για τους εργαζομένους. Ειδικά απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, η συμπεριφορά της κυβέρνησης αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού. Η Νέα Δημοκρατία, αν και ομνύει στην αριστεία, αρνείται κατηγορηματικά να εντάξει τους παραπάνω κλάδους στο, έστω και λειψό, επίδομα των 800 ευρώ, επιλέγοντας να τους στηρίξει μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης με voucher των 600 ευρώ, και μάλιστα σε δύο δόσεις! Την ίδια στιγμή, αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία επιλέγει να διπλασιάσει την αποζημίωση για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που προσφέρει ο ιδωτικός τομέας, υπερδιπλασιάζει σκανδαλωδώς τους μισθούς των golden boys των ΔΕΚΟ και σκορπά 11 εκατομμύρια ευρώ για ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, ενημέρωση που εκ του νόμου προσφέρεται δωρεάν.

Είναι άμεση η ανάγκη να σταματήσει επιτέλους η επικοινωνιακή διαχείριση της δύσκολης πραγματικότητας, όπου οι υπουργοί ανακοινώνουν αρχικά μέτρα που προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν πλήθος αντιδράσεων, για να έρθει εκ των υστέρων ο πρωθυπουργός και να αμβλύνει με προσωπική του παρέμβαση τις εντυπώσεις.

Ας πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι των 35 και πλέον δις που έχουμε αφήσει και να μην ψάχνει να δώσει ψίχουλα με voucher μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με προαπαιτούμενα. Οι επιστήμονες που έμειναν και στήριξαν τη χώρα και την κοινωνία σε πολύ δύσκολες εποχές δεν αξίζουν τέτοιας συμπεριφοράς.

Ακολουθείστε μας στο Google News