«Ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε τίποτα καινούριο. Συνεχίζει να μιλάει με κοινό, τετριμμένο και παλαιοκομματικό λόγο χωρίς να αγγίζει κανένα απολύτως ουσιαστικό πρόβλημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο Βουλευτής επισήμανε ότι στο μικρό διάστημα των δύο μηνών διακυβέρνησης της ΝΔ τα αποτελέσματα είναι απτά και αποδεικνύουν ότι η ΝΔ δεν θεωρητικολογεί όπως οι προηγούμενοι. «Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έκανε εξαγγελίες αλλά έδωσε κατεύθυνση δέκα στόχων με τη δέσμευση ότι του χρόνου η Κυβέρνηση θα αξιολογηθεί θετικά για αυτούς» σημείωσε.

«Στην πραγματικότητα έχουμε σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Τον κόσμο της μπλόφας του ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε τον λαό στη φτωχοποίηση και στην επιβίωση με επιδόματα και τον κόσμο της ΝΔ, που επιθυμεί την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού. Αισθάνομαι ότι κάποιος μου έκλεψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής μου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον νομό Ευβοίας, ο κ. Πνευματικός είπε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς στην κατεύθυνση άμεσης επίλυσής τους. Συγκεκριμένα, για το νοσοκομείο Χαλκίδας ανέφερε ότι έχει ανασταλεί η απόφαση του ΚΑΣ για τα αρχαία και έχει υπογραφεί το σχετικό έγγραφο προκειμένου να ξεκινήσουν τα συνοδά έργα.

Επεσήμανε, ακόμα, ότι δεν αρκεί η απλή μεταφορά προσωπικού στο νέο νοσοκομείο αλλά απαιτείται η πλήρης στελέχωσή του ώστε να λειτουργεί ως πρότυπο, όπως το χαρακτήρισε, νοσοκομείο, που θα μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα περιστατικά χωρίς ο πολίτης να ταλαιπωρείται πλέον άσκοπα με μετακινήσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το Πανεπιστήμιο στα Ψαχνά και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του προς όφελος όλης της περιοχής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η απόλυτη έλλειψη προετοιμασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, για το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου, ο κ. Πνευματικός μίλησε για τη συνάντηση και την αυτοψία που πραγματοποίησε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη στην περιοχή μαζί με άλλους βουλευτές του νομού, όπου συμφωνήθηκε η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης, ιδίως αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολουθείστε μας στο Google News