Λιγότερα λεφτά θα πάρει ο ανάδοχος του Λυκείου Φερών – Δείτε γιατί

6.767 ευρώ λιγότερα, από τα αρχικώς συμφωνηθέντα, θα λάβει η εταιρεία κατασκευής του Λυκείου Φερών, μετά από απόφαση περικοπής της αμοιβής της, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως προέκυψε μετά από τον έλεγχο και τη διαπίστωση συγκεκριμένων αποκλίσεων από όσα όριζε η μελέτη.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου από Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου, έγινε πρόταση περικοπής της αμοιβής του αναδόχου του έργου για τους εξής λόγους:

1. Για τη μη έγκαιρη προσκόμιση ορισμένων δοκιμίων του σκυροδέματος για εργαστηριακό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον σχετικό κανονισμό και εγκυκλίους, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων εργαστηριακών αποτελεσμάτων ελέγχου θλιπτικής αντοχής να είναι μη αξιολογήσιμο, καθώς η ηλικία θραύσης των δοκιμίων ήταν μεγαλύτερη των 28 ημερών.

2. Για την απόκλιση κατηγορίας αντοχής σκυροδέματος από τις προδιαγραφές στην πλάκα επί εδάφους του Κτηρίου 3 και στης πλάκες Π3, Π4 και Π6 της οροφής Ισογείου του Κτηρίου 1.

Διαβάστε ακόμη  Μία κίνηση καφετέριας στα Τρίκαλα που πρέπει να μιμηθούμε και στην Αλεξανδρούπολη

Μετά από γνωμοδότηση του μελετητή του έργου για την επάρκεια της κατασκευής ή τις επιπτώσεις της διαμορφωθείσας κατάστασης στην αντοχή ή ανθεκτικότητα του έργου, διαπιστώθηκε η στατική επάρκεια του κτιρίου, καθώς κανένα δομικό του στοιχείο (Πλάκες, δοκοί, υποστυλώματα, θεμελίωση) δεν αστόχησε, παρά την υποδεέστερη κατηγορία σκυροδέματος. Έτσι, σύμφωνα με την υπηρεσία, η μειωμένη αντοχή που διαπιστώθηκε από τους δειγματοληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους σε συγκεκριμένες πλάκες του κτιρίου δεν θέτει σε κίνδυνο τη στατική επάρκεια της κατασκευής. Ωστόσο, για όλες αυτές τις αστοχίες, η εταιρεία θα λάβει συνολικά 6.767 ευρώ λιγότερα για το έργο κατασκευής του Λυκείου Φερών, από όσα όριζε η αρχική της αμοιβή.