Σ. Καραμοντάνης: Η Μαρίνα Αγίας Νάπας ολοκληρώνεται το 2021

Karamontanis Μαρίνα Αγίας Νάπας, Σταύρος Καραμοντάνης

Ο CEO της M.M Makronisos Marina Ltd, Σταύρος Καραμοντάνης μάς μεταφέρει στις κατασκευαστικές εργασίες της Μαρίνας Αγίας Νάπας και εξηγεί πώς το έργο θα μετατρέψει την περιοχή της Αγίας Νάπας σε έναν ιδιαίτερα επιθυμητό προορισμό.

Σε συνέντευξή του στο GOLD εξηγεί ότι μέχρι το τέλος του έτους, η Μαρίνα θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία για να καλωσορίσει σκάφη και γιοτ, ενώ ολόκληρο το εμβληματικό έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.Ταυτόχρονα αναφέρεται στις πωλήσεις του έργου, στο εύρος των τιμών για τις κατοικίες, καθώς και τη συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο Naguib Sawiris.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα η κατασκευή της Μαρίνας; Πότε περιμένετε να ολοκληρωθεί;

Σημαντική δουλειά έγινε τον Απρίλιο και τον Μάιο, με αρκετά στοιχεία να είναι ορατά τώρα. Πρώτα απ ‘όλα, ο εμπορικός χώρος πήρε την τελική του μορφή και μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια μέσα στην φρενίτιδα της κατασκευής! Η κατασκευή των βασικών κτηρίων (όπως της κυβέρνησης και των λιμενικών εγκαταστάσεων) προχωράει γρήγορα και έχουν εγκατασταθεί οι περισσότερες από τις προκατασκευασμένες μονάδες σκυροδέματος, επιτρέποντας έτσι τη διεξαγωγή περαιτέρω έργων υποδομής, όπως δρόμων.

Τα περισσότερα από τις εργασίες στη θάλασσα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Το μπλοκ έχει επεκταθεί στο Κέντρο Εκδηλώσεων, βάζοντας τα θεμέλια για το εικονικό κτήριο. Έχει ολοκληρωθεί επίσης η δοκιμαστική συσσώρευση για το West Tower, επιτρέποντας την έναρξη της κατασκευής.

Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τη Μαρίνα μέχρι το τέλος του έτους, όταν θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία για να καλωσορίσει σκάφη και γιοτ. Αυτά που αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος είναι τα υποστηρικτικά κτήρια συντήρησης και διοίκησης, καθώς και το απαραίτητο επίσημο κτήριο της κυβέρνησης, αφού η Μαρίνα θα αποτελέσει επίσημος λιμένας εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ολόκληρο το έργο, συμπεριλαμβανομένων των έργων ακίνητης περιουσίας, θα ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2021.

Ποιο ποσοστό του οικιστικού μέρους έχει πωληθεί; Από που προέρχονται οι περισσότεροι αγοραστές;

Το 85% του East Tower έχει ήδη πωληθεί, ενώ έχει διαπιστωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, μετά από επιτυχημένες διεθνείς διαφημιστικές εκστρατείες. Το βασικότερο είναι ότι σημαντικός αριθμός Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων έχουν ήδη αγοράσει ακίνητα, δείχνοντας την εμπιστοσύνη και την πίστη τους στο έργο μας.

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Ποιο είναι το εύρος τιμών των κατοικιών και τι θα διαθέτουν;

Οι τιμές ξεκινούν από €650,000 και οι αναπτύξεις κυμαίνονται από διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου μέχρι ρετιρέ έξι ορόφων. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των υπνοδωματίων, τον προσανατολισμό και το πάτωμα στο οποίο βρίσκεται κάθε ακίνητο. Οι αναπτύξεις ενός υπνοδωματίου στον Ανατολικό Πύργο έχουν ήδη πωληθεί, καθώς και ένα από τα δύο ρετιρέ. Ένας περιορισμένος αριθμός ακινήτων δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων είναι ακόμα διαθέσιμος.
Η Μαρίνα προσφέρει μια επιλογή από πολυτελείς κατοικίες σχεδιασμένες για να παρέχουν άνετη ευρύχωρη μοντέρνα διαμονή με απεριόριστη πανοραμική θέα στη Μεσόγειο. Οι κάτοικοι εξασφαλίζουν την ηρεμία τους χάρη στις υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων και την ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι δύο εικονικοί πύργοι έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και είναι ορατοί από τη στεριά και τη θάλασσα. Και οι δύο πύργοι έχουν σχέδια T που στρέφονται κατά προσέγγιση 1,6 βαθμούς ανά όροφο, περιστρέφοντας από τη Δύση προς την Ανατολή καθώς ανεβαίνουν για να επωφεληθούν πλήρως από τις πανοραμικές απόψεις που κόβουν την ανάσα. Ο Ανατολικός Πύργος βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της Μαρίνας, προσφέροντας ένα ζωντανό και πολυσύχναστο περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ ο Δυτικός Πύργος είναι κρυμμένος σε μια πιο ήσυχη κατοικημένη περιοχή της ανάπτυξης.

Οι δύο πύργοι έχουν συνολικά 205 πολυτελή διαμερίσματα, τα οποία αποτελούνται από ένα μείγμα κατοικιών ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων, μέχρι ρετιρέ οροφοδιαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους κάθε πύργου που διαθέτουν πανοραμική θέα 360 μοιρών. Τα διαμερίσματα είναι μοναδικά διαμορφωμένα ώστε να εξασφαλίζουν ότι όλοι οι χώροι διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων των υπνοδωματίων, βλέπουν προς το νερό και τις παραλίες, ενώ ο μοντέρνος open plan σχεδιασμός μεγιστοποιεί το φως της ημέρας και τη θέα.

Περίπου 35 πολυτελείς βίλες βρίσκονται κατά μήκος των ιδιωτικά διατηρημένων και ασφαλών δρόμων στο νησί της Μαρίνας και στη χερσόνησο. Κάθε κομμάτι περιλαμβάνει σημαντικό χώρο για διαμορφωμένους κήπους. Έντεκα από τις βίλες ανεβαίνουν γύρω από μια πανέμορφη παραλία με ψιλή άμμο, ενώ 12 island βίλες και 12 peninusla βίλες έχουν άμεση θέα στη μαρίνα και διαθέτουν πρόσβαση σε ασφαλείς αποβάθρες. Όλες οι επαύλεις έχουν σχεδιαστεί με ένα σύγχρονο, ανοιχτού τύπου στυλ, με τους βασικούς χώρους προσανατολισμένους προς τη θάλασσα. Κάθε τμήμα περιλαμβάνει μια ιδιωτική πισίνα.

Συμφωνίες με brands

Έχετε συνάψει συμφωνίες με οποιεσδήποτε εταιρείες για το experience κομμάτι του έργου (εστιατόρια/καταστήματα);

Ναι, έχουμε ήδη συμφωνήσει με μια σειρά από γνωστά brands και είμαστε σε καλό δρόμο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες προκειμένου να ολοκληρώσουμε εγκαίρως το μείγμα των ενοικιαστών μας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο. Η εμπορική περιοχή θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία επιλογών για φαγητό και διασκέδαση, καφετέριες, beach clubs, μια σειρά από καταστήματα μόδας και λιανεμπορίου, ένα Κέντρο Εκδηλώσεων, Γυμναστήριο και Spa, καθώς και ένα Yacht Club.

Οι κυβερνητικές αρχές έχουν στηρίξει το έργο; Αναμένετε από τον Δήμο Αγίας Νάπας να αναπτύξει περαιτέρω την περιοχή ως συνέπεια της δημιουργίας της Μαρίνας;

Το έργο αυτό είναι ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ μας και του Υφυπουργείου Τουρισμού, δεδομένου ότι είναι μια κοινοπραξία ανάπτυξης ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό υπογραμμίζεται ιδιαίτερα από τη σημαντική συμβολή των τοπικών αρχών στην επιτυχία του έργου, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την έκδοση αδειών, τη διασφάλιση ποιότητας καθώς και άλλες εξίσου σημαντικές διαδικασίες. Έχουμε επισημάνει στις αρχές ότι η περιοχή που γειτνιάζει με τη Μαρίνα πρέπει να αναπτυχθεί με πολύ προσεκτικό τρόπο που συνδυάζεται και να ανταποκρίνεται στα πρότυπα που έχουμε θέσει. Αυτό θα εξασφαλίσει τη συνολική επιτυχία της μετατροπής της Αγίας Νάπας σε έναν εξαιρετικά επιθυμητό προορισμό.

O Sawiris δεν παρεμβαίνει, αλλά ενδιαφέρεται

Πώς ήταν μέχρι τώρα η συνεργασία σας με τον Naguib Sawiris μέχρι τώρα; Σκοπεύετε να συνεργαστείτε και σε μελλοντικά έργα;

Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και είμαστε πολύ υπερήφανοι που λέμε ότι, παρόλο που αποτελούμε το 20% των μετόχων και ο Naguib Sawiris κατέχει το 80%, ενεργούμε με ίσους όρους και η σχέση μας βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη διαφανή συνεργασία. Ήταν πολύ επαγγελματική η μεταχείριση που έλαβα από τον πλειοψηφικό μέτοχο, ο οποίος με διόρισε ως Διευθύνοντα Σύμβουλο του έργου. Δεν δέχομαι καμία παρέμβαση στην καθημερινή μου δουλειά αλλά διαθέτουμε ένα διαρκώς ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και τον ενημερώνω για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το έργο, καθώς ο Naguib δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσα «ένας παθητικός επενδυτής»! Είμαι πράγματι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι μαζί του, γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτό το έργο και ελπίζω ότι σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδύσεις στο νησί.

Πηγή: Inbusinessnews.Reporter/Άρτεμις Κωνσταντινίδου