Τελευταία ενημέρωση 19.01

Ασταμάτητα χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Χανίων όπου πλέον το χιόνι το έχει στρώσει, ρίχνοντας κατακόρυφα τον υδράργυρο και κλείνοντας τους δρόμους.

Από νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν προσπάθειες από εκχιονιστικά μηχανήματα για αποκατάσταση της πρόσβασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (φωτο), ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση δεν επιτρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Κλειστοί δρόμοι 

  • Από τις 17.00 έκλεισε ο δρόμος από Κράπη προς Σφακιά. 
  • Κλειστός είναι ο δρόμος Βουκολιές – Παλαιόχωρα, από την περιοχή Δρομόνερο μέχρι και Κάντανο.
  • Λάκκοι – Ομαλός

​Η επίσημη ενημέρωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων για το οδικό δίκτυο

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστοί από σήμερα το βράδυ μέχρι το πρωί οι δρόμοι :

Κράπη- Ασκύφου- Σφακία, Λάκκοι – Ομαλός και  ο δρόμος από Βουκολιές προς Παλαιόχωρα.

Στην περιοχή Έλος – Βάθη – Ελαφονήσι, προς το παρόν πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων, αλλά αν συνεχιστεί η χιονόπτωση υπάρχει περίπτωση να κλείσει και αυτός.

Επίσης στον εθνικό Δρόμο Αγιά Μαρίνα – Πλατανιά συχνές ισχυρές χαλαζοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και εφιστάται η προσοχή.

Συνιστάται η μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κίνηση σε όλο τον ορεινό όγκο του Νομού από την Κίσσαμο έως την Ασή Γωνιά και οι οδηγοί θα πρέπει να μετακινούνται μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις.

Εκχιονισμοί δεν θα γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, για την ασφάλεια των εργαζομένων στα εκχιονιστικά  μηχανήματα.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνονται σε συνεννόηση με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους κατά τόπους Δημάρχους.»

Προσοχή για παγετό

Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν σε περιοχές του Πλατανιά, του Κολυμπαρίου και της Κισσάμου με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού σε σημεία που έριξε έστω και λίγο χιόνι, όπως για παράδειγμα στην Επισκοπή, τα Δελλιανά, τα Ζυμπραγού.

Λίγο χιόνι που φτάνει περίπου τους 10 πόντους έχει ρίξει και στις περιοχές Σέμπρωνα – Πρασέ, ο δρόμος είναι ανοιχτός ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση λόγω παγετού.

Μέσα σε λίγες ώρες 17 απεγκλωβισμοί!

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν όχι μόνο τις άσκοπες αλλά οποιαδήποτε μετακίνηση στα ορεινά ημιορεινά, δεδομένης και της μετεωρολογικής πρόγνωσης για επικείμενης επιδείνωσης του καιρού.

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν συμμορφώθηκαν με τις παρακλήσεις για μη μετακίνηση, με αποτέλεσμα μέχρι νωρίς το απόγευμα να έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρας, 17 (!) απεγκλωβισμοί οδηγών.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Βακάκης: “Δεν προλαβαίνει το εκχιονιστικό μηχάνημα να περάσει και ξανακλείνει ο δρόμος λόγω της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης. Οπότε οι πολίτες πρέπει να αποφύγουν κάθε είδους μετακίνηση. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 17 απεγκλωβισμούς!”

Χωρίς ρεύμα και χωρίς τηλεόραση

Χωρίς ρεύμα έμεινε η επαρχία Σφακίων, καθώς ένας διακόπτης που βρίσκεται στην Κράπη υπέστη ζημιά. 

Περίπου από τις 18.00 έχει γίνει διακοπή ρεύματος και σε χωριά του Ανατολικού Σελίνου, όπως το Κουστογέρακο και το Ροδοβάνι

Χωρίς τηλεόραση έμειναν αρκετές περιοχές μετά από πτώση κεραυνού σε κεραία στη Μαλάξα. Η βλάβη που προκλήθηκε αποκαταστάθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ και αναμένεται η επαναφορά του σήματος.

Εικόνες από Λάκκους

Φωτογραφίες από Ζούρβα – Μεσκλά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook