Από το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών που λειτουργεί στις Καλύβες Αποκορώνου εστάλη στο Flashnews.gr απάντηση σε καταγγελία του Κέντρου Ενημέρωσης Αγροτών Βρυσσών Αποκορώνου.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε απάντηση σχετικής ανάρτησής σας με τίτλο «Παράνομα τεχνάσματα στον Αποκορώνα για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων»  (ανακοίνωση γραφείου ΚΕΑ που υπογράφει ο κ. Σαβιολάκης Ιωσήφ-Δημήτρης, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών στις Καλύβες λειτουργεί νομιμότατα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους παραγωγούς. Αποτελεί δε παγκόσμια πρωτοτυπία το να ισχυρίζεται κανείς ότι το δωρεάν είναι παράτυπο!
Ως προς αυτό, καλούμε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού να πάρουν θέση και ξεκάθαρα να αποσαφηνίσουν αν η υποβοήθηση των αγροτών για την on line υποβολή των δηλώσεών τους είναι θεμιτή ή όχι. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοινώσεις του και με σχετικό βίντεο που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του, παροτρύνει τους παραγωγούς στην επιλογή της on line – δωρεάν υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ.
Το ερώτημα συνεπώς είναι αν πράγματι ο Οργανισμός στηρίζει το on line σύστημα ή αν όλα αυτά είναι προσχηματικά και με τεχνικά τερτίπια του τεχνικού συμβούλου, που διατυμπανίζει ότι οι on line δηλώσεις δεν μπορεί να ξεπεράσουν τον αριθμό των 8.000, έναντι των 120.000 που λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, «εργάζεται» για λογαριασμό του και για λογαριασμό της ιδιωτικής κερδοσκοπικής εταιρείας πίσω από αυτόν.
Όσον αφορά τα περί ηθικής, περιττό να επισημάνουμε ότι το να υποστηρίζεις τους παραγωγούς υποβοηθώντας τους, χωρίς κανένα όφελος, σε μια τόσο πολύπλοκη για αυτούς διαδικασία, μόνο ανήθικο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ανήθικο είναι αυτό που έγινε το 2013-2014, όταν χιλιάδες παραγωγοί στην περιοχή κινδύνευσαν οριστικά να χάσουν τα δικαιώματα και τις επιδοτήσεις τους, αφού η Ένωση Αποκόρωνα οδηγήθηκε σε χρεωκοπία και εκκαθάριση, αφήνοντάς τους μετέωρους, …για να έρθουμε εμείς να σώσουμε την κατάσταση και τις επιδοτήσεις των παραγωγών. Ανήθικο είναι οι άνθρωποι που φέρουν ευθύνη για αυτό, όπως ο κ. Σαβιολάκης Ιωσήφ-Δημήτρης που ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης που χρεωκόπησε, να έρχονται σήμερα και να κουνάνε το δάχτυλο.
Μαθήματα ηθικής, συνεπώς, δεν θα δεχθούμε από ανθρώπους που θα έπρεπε να απολογούνται για τα πεπραγμένα τους. Ούτε, φυσικά, μαθήματα περί πιστοποίησης θα δεχθούμε από ανθρώπους που απορρίφθηκαν στις εξετάσεις πιστοποίησης απ’ τον Οργανισμό και χρειάστηκε να εφευρεθεί η μέθοδος της «ιεραρχικής προσφυγής» για να περάσουν, ουσιαστικά …χατιρικώς.
Εμείς τις εξετάσεις μας τις δώσαμε με επιτυχία. Διαθέτουμε την εμπειρία ετών, τεχνογνωσία και εξοπλισμό. Και το γνωρίζει καλά ο κ. «κατήγορος», αφού τη δική μας πύλη χρησιμοποίησε το 2014 για να μπορέσει να εργαστεί στα Σφακιά.
Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τους αστείους εξυπνακισμούς και την υποκρισία και ας πει την αλήθεια στους παραγωγούς.
Εμείς, ως Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών, δηλώνουμε ότι τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν μας αγγίζουν.
Καλούμε τον ΟΠEΚΕΠΕ να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην περιοχή και καθαρά να τοποθετηθεί στο αν στηρίζει ή όχι την on line ΔΩΡΕΑΝ διαδικασία. Κυρίως, δε, να εξηγήσει στους αγρότες αν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για την επιδότησή τους, μέσα από τη διαδικασία που αυτός έχει επιλέξει (ο ένας από τους δυο τρόπους) και να τοποθετηθεί επί της εκστρατείας τρομοκράτησης από φορείς και ανθρώπους, που βλέπουν τους παραγωγούς μόνο ως πελάτες, έτοιμους να τους απομυζήσουν.
Καλούμε, τέλος, τους παραγωγούς να επισκεφθούν το γραφείο μας στις Καλύβες, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τη διαδικασία της online υποβολής και να τους υποβοηθήσουμε, χωρίς κανένα κόστος, σε όποιο στάδιο έχουν ανάγκη.

Με εκτιμιση,
Κεντρο Υποστηριξης Αγροτων Αποκορωνου
τηλ.επικοιν.2825032815&32817″

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook