Ο θόρυβος της έκρηξης αρχικά συνδέθηκε με φωτιά που προκλήθηκε σε σπίτι για δεύτερη φορά στη Νέα Χώρα – Μαρτυρίες ωστόσο, δείχνουν ότι άλλο είναι το πιθανό σενάριο

Τελευταία ενημέρωση 11.40

Στο πόδι σηκώθηκαν πολίτες από δυνατό θόρυβο έκρηξης που ακούστηκε περιμετρικά των Χανίων.

Η έκρηξη ενώ αρχικά συνδέθηκε με μικρής έκτασης φωτιά που ξέσπασε στην οδό Πατριάρχου Ιωαννικίου στην Νέα Χώρα, στο ίδιο κτίριο που την Τρίτη είχε τυλιχτεί στις φλόγες, τελικά φαίνεται ότι μάλλον προήλθε από αλλού.

Οι γείτονες που κάλεσαν τις αρχές είπαν ότι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά (για δεύτερη φορά) και βγήκαν καπνοί από το σπίτι, ακούστηκε έκρηξη. 

Όμως, αυτό που προκάλεσε προβληματισμό ήταν ότι οι μαρτυρίες τελικά για εκκωφαντικό μάλιστα θόρυβο έκρηξης ήταν δεκάδες από ανθρώπους που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από τη Νέα Χώρα και σε μια πολύ μεγάλη περιοχή ακτίνας που ξεκινά από Μάλεμε, Βουκολιές, Αλικιανό, Βαμβακόπουλο, Αγίους Αποστολους και φτάνει μέχρι το ενετικό λιμάνι Χανίων. Μάλιστα από τον δυνατό κρότο έσπασε και τζαμαρία σε κατάστημα στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου.

Οι αρχές δεν είχαν βρει την αιτία ή κάποιο σημείο από το οποίο να προκλήθηκε έκρηξη. Έτσι αρχικά οι εκτιμήσεις ήταν συγκεχυμένες και υπήρξε πιθανολόγηση ότι ο θόρυβος που ακούστηκε να συνδέεται με την έκρηξη που είπαν οι γείτονες ότι άκουσαν την ώρα που ξέσπασε φωτιά για δεύτερη φορά στο σπίτι στη Νέα Χώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιων πιο παρατηρητικών, την ώρα που ακούστηκε η έκρηξη υπήρξε κάποιο είδος καπνού ψηλά στον ουρανό. Επιπλέον ο θόρυβος έφτασε σε τεράστια ακτίνα σύμφωνα με πολίτες που ενημέρωσαν τις αρχές από διάφορες περιοχές.

Έτσι, πιθανολογείται χωρίς ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι ο θόρυβος ενδέχεται να προκλήθηκε από κάποιο μαχητικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου! Το γεγονός ότι συνέπεσε με την εκδήλωση της φωτιάς στο σπίτι προκάλεσε ενδεχομένως σύγχυση και στους γείτονες που θεώρησαν ότι οι εκρήξεις προήλθαν από το κτίριο, ενημερώνοντας σχετικά και τις αρχές.

Αυτό πάντως, μέχρι στιγμής αποτελεί σενάριο που ναι μεν δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με σιγουριά, μοιάζει δε ως το πιο πιθανό.

Ως προς το σπίτι στη Νέα Χώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία πολύ γρήγορα έθεσε υπό έλεγχο τη νέα εστία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook