Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη ναυτική τραγωδία με τρεις νεκρούς εκ των οποίων οι δύο αδέλφια και έναν τραυματία – Ποιοι έσπευσαν την νύχτα για την επιχείρηση διάσωσης

Τελευταία ενημέρωση 15:48

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που έπληξε  την Χανιώτικη κοινωνία την νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, όταν τέσσερις νέοι άνθρωποι, τέσσερις φίλοι εκ των οποίων οι δύο αδέλφια, έπεσαν θύματα ναυτικού δυστυχήματος στον Φοίνικα Σφακίων και λίγο πριν επιστρέψουν στο Λουτρό όπου διέμεναν για διακοπές.

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ , μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα,  κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό,περίπου στην 1:30 πμ από άγνωστη αιτία, το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις αρχές και στο σημείο μετέβησαν από την Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού με σκάφος καθώς και κάτοικοι των Σφακίων με τα δικά τους σκάφη και στην συνέχεια και πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.

Μόλις έφτασαν οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ένας από τους επιβαίνοντες, ο M. K. 31 ετών, ήταν σοβαρά τραυματισμένος και άμεσα οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να τον ανασύρουν και στην συνέχεια διεκομίσθη στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων με κατάγματα.

Στο μεταξύ από τα συντρίμμια του σκάφους και από τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά.

Και οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν  στα Σφακιά .

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook