Με ξεχωριστή λαμπρότητα αλλά  και με κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ιερό Ναό  που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και προσκύνησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την Κυριακή 5 τρέχοντος μηνός στην ακολουθία του Εσπερινού όπως επίσης και τη Δευτέρα 6 του μηνός κατά την ημέρα της εορτής.

Ο Εφημέριος της Ενορίας πατήρ Νεκτάριος Χριστοδουλάκης στο κήρυγμα του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι μια από τις σημαντικές εορτές, τόσο στην Θεολογία της Εκκλησίας μας, όσο και στη ζωή των Χριστιανών. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική – σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Στον Ιερό Ναό φέτος παραβρέθηκαν τα μέλη του Συνδέσμου επιπλοξυλουργών Νομού Χανίων και γιόρτασαν την εορτή του Συνδέσμου τους. Δώρισαν μια ξύλινη εικόνα στην Ιερό Ναό και προσέφεραν σταφύλια ως κέρασμα στους παραβρισκόμενους πιστούς μετά το τέλος της θειας Λειτουργίας.

Πλούσιο κέρασμα το οποίο αποτελείτο από ένα ατομικό πιάτο που περιείχε, ψωμί, ψάρια, ντολμαδάκια, σαλάτα και καλιτσούνια,  με άφθονο κρασί προσφέρθηκε επίσης σε όλους τους προσκυνητές από τους Κλωθάκη Δημήτριο, Μυριδάκη Άννα, Αγγελάκη Ελένη, Πρινέα Ιωάννα, Τσελεπή Ελένη, Κιάσσου Γεωργία και Τσελεπή Μαρία οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και με δι εξόδων τους επιμελήθηκαν την μικρή αυτή εορταστική φιλοξενία.

Σταύρος Μυριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook