Το πολυτελές  γιωτ «Mayan Queen IV» ανήκει σε δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο

Στην θαλάσσια περιοχή του κόμπου της Σούδας, έξω από το Μαράθι, κατέπλευσε την Τρίτη 21 Αυγούστου η θαλαμηγός ««Mayan Queen IV» (Βασίλισσα των Μάγια) προερχόμενη από τον Άγιο Νικόλαο και με επόμενο σταθμό την Πύλο.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός – που παραμένει μέχρι και τώρα εκεί – ανήκει στον Μεξικανό Alberto Bailleres ιδιοκτήτη  μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο. Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος μέσω της ιδιωτικής του εταιρείας χαρτοφυλακίου Grupo Bal κατέχει τις μετοχές της Industrias Peñoles , της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης του Μεξικού. Η Penoles παράγει 25.000 κιλά χρυσού και 2.5 εκατομμύρια κιλά αργύρου ετησίως και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου στον κόσμο 

Επιπλέον ο Alberto Bailleres είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων El Palacio de Hierro, της μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας Grupo Nacional Provincial, ενώ έχει  μετοχές στη FEMSA , τον μεγαλύτερο εμφιαλωτή Coca- Cola στον κόσμο .

Η καθαρή περιουσία του Μεξικανού  εκτιμάται σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (Ιούνιος 2018), κάτι που τον καθιστά στον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο στο Μεξικό.

Η θαλαμηγός έχει μήκος 93 μέτρων, φιλοξενεί 16 άτομα σε 8 καμπίνες και διαθέτει 24 άτομα πλήρωμα.

Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2017, είχε καταπλεύσει στο Μαράθι και μια άλλη θαλαμηγός ενός Μεξικανού μεγιστάνα, η «Forever One» η οποία ανήκει στον Bruse Grossman, ιδιοκτήτη της εταιρείας Arca Continental. Πρόκειται για μεξικανική εταιρεία εμφιάλωσης αναψυκτικών,  που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της Coca Cola για ολόκληρη την Λατινική Αμερική και την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως.

(Με πληροφορίες απο superyachtfan.com)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook