Παραμύθια που σχετίζονται με την σύγχρονη ζωή, για την διαφορετικότητα, την αγάπη και την συνεργασία, έγραψαν τρεις Χανιώτισσες, και παρουσίασαν στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ σκίτσου και animation, το απόγευμα της Πέμπτης στο ΚΑΜ.

Η Μαρία Χατζηδάκη, παρουσίασε το παραμύθι «Ο Φρίξος και το μικρό τύμπανο», η Μαρία Ντουρουντάκη «Ο Ήλιος ξενοδόχος» και η Καλαϊτζάκη Τατιάνα, τη «Διαφορετικούπολη».

Και οι τρεις ήταν μαθήτριες του Μάριου Ιωαννίδη, στο σεμινάριο για την συγγραφή παραμυθιών, οπότε και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων, κλήθηκαν να γράψουν και να εικονογραφήσουν τα δικά τους παραμύθια. Έτσι, πήραν την απόφαση να τα παρουσιάσουν στα πλαίσια του φεστιβάλ, και στην πορεία θα αναζητήσουν εκδότες προκειμένου, τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ιστορίες τους.

«Ξεκίνησα να γράφω με την καθοδήγηση του Μάριου, και το μήνυμα που ήθελα να περάσω, μέσα από το παραμύθι, είναι ότι τα καλύτερα αποτελέσματα, και στις δουλειές αλλά και στις σχέσεις μας τα έχουμε, όταν συνεργαζόμαστε και ενώνουμε τις δυνάμεις και τα ταλέντα μας», τόνισε η Μαρία Ντουρουντάκη.

«Η ιστορία μου και οι ήρωες μου άλλαξαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Στο τέλος κατέληξα ότι ήθελα να γράψω κάτι για την ανιδιοτελή αγάπη. Κατά πόσο οι σχέσεις μεταξύ μας στηρίζονται στο συμφέρον ή όχι. Κατά πόσο μας αρκεί να έχουμε ανθρώπους που να μας αγαπάνε και να τους αγαπάμε, χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα», ανέφερε η Μαρία Χατζηδάκη.

« Όταν ξεκίνησα να γράφω για τη διαφορετικούπολη, δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να το παρουσιάσω στον κόσμο. Το παραμύθι μιλά για την διαφορετικότητα. Ένα θέμα λεπτό και όμως υπάρχει παντού. Ένας από τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτό, ήταν ότι αντικρίζοντας την κοινωνία γύρω μου δε μου άρεσε η κακή συμπεριφορά και η αντιμετώπιση κάποιων να περιθωριοποιούν ορισμένους ανθρώπους», πρόσθεσε η Τατιάνα Καλαϊτζάκη.

Η συγγραφή και η εικονογράφηση όπως τόνισαν και οι τρεις κράτησε αρκετούς μήνες, ενώ θυμούνται να ξενυχτούν ατελείωτα βράδια προκειμένου να δώσουν στους χαρακτήρες τους το ύφος που επιθυμούσαν και να περάσουν στο χαρτί τα σωστά μηνύματα, για τα παιδιά που θα τα διαβάσουν. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook