Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Το πρωί δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού “Ιονίς” απο Πειραιά προς Κύθηρα και κϊσαμο.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν στα Κύθηρα πολλοί εκδρομείς απο τα Χανιά οι οποίοι είχαν πάει στα Κύθηρα απο την προηγούμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Οι έκδρομείς είναι αναγκασμένοι να παρατείνουν για λίγα 24ωρα την παραμονή τους στο νησί, καθώς την παρασκευή αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών στα πελάγη.

Να σημειωθεί πως στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα είχε πάει και ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος όμως έφυγε νωρίτερα και μέσω Πελοποννήσου επιστρέφει Χανιά με το δρομολόγιο του πλοίου Πειραιάς – Σούδα που εκτελείται κανονικά.

Επιπλέον από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.

Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook