Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στον Γ.Γ. Υποδομών για την κατασκευή Κόμβων

Με σημερινή επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γεώργιο Δέδε, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση των Κόμβων Γερανίου και Ατσιποπούλου, αλλά και την κατασκευή ανισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών στην περιοχή των οικισμών του δυτικού Ρεθύμνου (Επισκοπή, Αργυρούπολη, Μυριοκέφαλα).

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Γενικέ,

Με παλαιότερη επιστολή μου (αρ, πρωτ: 46/10-3-17) σας είχα ενημερώσει, μεταξύ άλλων,  για την αναγκαιότητα της άμεσης  ένταξης των μελετών του Ανισόπεδου Κόμβου Γερανίου στη θέση Βοθρό του ΒΟΑΚ και του Ανισόπεδου Κόμβου Ατσιποπούλου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πράγματι, οι δύο αυτές μελέτες των εξαιρετικά σημαντικών έργων για το Νομό μας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, ωστόσο αν και έχουν περάσει μήνες από την ένταξή τους, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Ζητάμε την παρέμβασή σας, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση και να δημοπρατηθούν άμεσα τα δύο αυτά, ζωτικής σημασίας, οδικά έργα.

Επιπρόσθετα, ζητάμε τη συνδρομή σας ώστε να υλοποιηθεί μία ακόμη μελέτη για την κατασκευή ανισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών σε μία μεγάλη περιοχή, που περιλαμβάνει τους οικισμούς του Δυτικού Ρεθύμνου (Επισκοπή, Αργυρούπολη, Μυριοκέφαλα), που είναι απαραίτητη για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Οι εν λόγω Οικισμοί αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών λόγω των αρχαιοτήτων, αλλά της ανάπτυξης μορφών εναλλακτικού και θρησκευτικού τουρισμού.  

Ο κυκλοφοριακός φόρτος του οδικού δικτύου της περιοχής, που είναι  σημαντικός, συγκεντρώνεται στον Β.Ο.Α.Κ., μέσω της επαρχιακής οδού 1 (Β.Ο.Α.Κ.- Επισκοπή-Αργυρούπολη-Μυριοκέφαλα)  και μεγάλο μέρος καταλήγει στη βόρεια παραλία. Για την πρόσβαση προς την παραλία δεν υπάρχει διάβαση νόμιμη και ασφαλής. 

Η πρόσβαση προς την βόρεια παραλία είναι εφικτή στην καλύτερη περίπτωση  μέσω κάποιων διαβάσεων, που δεν πληρούν ούτε τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά οδού, ούτε τις προδιαγραφές των κυκλοφοριακών συνδέσεων με αποτέλεσμα να σημειώνεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων κάθε χρόνο.

Η κατασκευή ανισόπεδης διάβασης οχημάτων και πεζών αποτελεί μονόδρομο για  την οριστική  λύση του προβλήματος και επιβάλλεται για λόγους οδικής ασφάλειας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα άμεσα, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook