Θυρανοίξια Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εγκαίνια στο Αννουσάκειο, Πατριαρχική λειτουργία στην Μονή Γωνιάς και πανηγυρικός εορτασμός της 50ης επετείου απο την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και οι Αρχιεπίσκοποι, Κύπρου κ.Χρυσόστομος και Αλβανίας κ. Αναστάσιος θα επισκεφθούν τα Χανιά το διήμερο, Τρίτης 2 και Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστούν σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης και των εκδηλώσεων, στις οποίες θα παραστούν και εκπρόσωποι των λοιπών Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έχει ως εξής:

Το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 5.00μ.μ. θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις την γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Πρόκειται για τον πρώτο Ι. Ναό εις την Μεγαλόνησο, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. 

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως. Πρόκειται περί νέας δομής του Αννουσάκειου, ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» που θα συμβάλλει έμπρακτα εις την ανακούφιση ασθενών οι οποίοι ευρίσκονται σε λίαν εμπερίστατη κατάσταση. 

Το πρωί της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, εις την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι. Της Πατριαρχικής χοροστασίας θα ακολουθήσουν, στις 11:30 πμ, τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής. 

Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17.30 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΟΑΚ,στο Κολυμπάρι θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωσις για τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής μαρτυρίας του Ιδρύματος στην κοινωνία.
Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, θα παραστεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικων Μάρκος Μπόλαρης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Από την ΟΑΚ εκφράζεται παράκληση όπως η προσέλευση ολοκληρωθεί πριν από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη μεγάλη αίθουσα εξαιτίας της πληρότητας του χώρου, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στη μικρή αίθουσα και τους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

17:30 Πέρας προσελεύσεως.
17:50 Άφιξη της Α.Ε. τοῦ Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.
18:00 Ακολουθία Ἁγιασμοῦ επί τη ἀναμνήσει τῶν Εγκαινίων τῆς ΟΑΚ.
18:20 Ἔναρξις Τελετῆς ὑπό τοῦ Δρος Κωνσταντίνου Β. Ζορμπᾶ, Γενικοῦ Διευθυντοῦ τῆς ΟΑΚ.
18:30 Καλωσόρισμα ὑπό τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου καί Σελίνου κ. Ἀμφιλοχίου, Προέδρου τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τῆς ΟΑΚ.
18:40 Χαιρετισμοί Ἐπισήμων.
19:05 Ὁμιλία τῆς Α.Θ.Π. τοῦ Οἰκουμενικοῦ ἡμῶν Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄.
19:35 Ὁμιλία τῆς Α.Ε. τοῦ Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Πέρας Τελετῆς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook