Η εταιρεία Ψαρουδάκης ΑΕ ανοίγεται στις αγορές του εξωτερικού και λανσάρει την νέα εταιρική ταυτότητα της

Σε μία νέα εποχή περνάει η εταιρεία τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου Ψαρουδάκης ΑΕ, παρουσιάζοντας και επίσημα τη νέα ονομασία Creta Eleon και το λογότυπο της.

Η φιλοσοφία γύρω από τη νέα ονομασία έχει στόχο να προτάξει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, υψίστης διατροφικής αξίας. Περιλαμβάνει τη λέξη «Creta», που αποτελεί ένα πολύ ισχυρό brand name στην παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου, ενώ το «Eleon» προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό «ἔλαιον».

Το νέο λογότυπο που συνοδεύει πλέον όλα τα προϊόντα της, δημιουργήθηκε από το μεράκι μίας ομάδας ανθρώπων και έχει στο επίκεντρό του, το πιο χαρακτηριστικό δέντρο της κρητικής γης, την Ελιά.

Το 1950 ο Γιώργος Ψαρουδάκης ξεκίνησε την οικογενειακή επιχείρηση  ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο των Χανίων, με το οποίο κάλυψε την πώληση ελαιολάδου για τους παραγωγούς των Χανίων. Στα επόμενα 60 χρόνια που ακολούθησαν, με γνώμονα την πολυετή εμπειρία μας και με σεβασμό στο προϊόν και τον παραγωγό, η εταιρεία κατόρθωσε να αναπτυχθεί επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διανέμοντας ετησίως έως και 8.000 τόνους ελαιολάδου. 

Εδώ και τρία χρόνια έχει δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της των 4.000 τ.μ. ένα σύγχρονο τυποποιητήριο με δυνατότητα παραγωγής 3.000 φιαλών την ώρα και διανέμει στην αγορά 42 διαφορετικούς κωδικούς με εξαιρετικό παρθένο, βιολογικό, ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιόλαδο.

Η μοναδική ποιότητα της σειράς Creta Eleon βασίζεται στην ιχνηλασιμότητα, δηλαδή στην  ικανότητα παρακολούθησης (track) και ανίχνευσης της προέλευσης (trace) του προϊόντος κατά την διάρκεια της παραγωγής. Για να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό λάδι πρέπει να γνωρίζεις την πορεία της παραγωγής του από την αρχή μέχρι το τέλος, από τη γη όπου καλλιεργείται η ελιά, τον τρόπο συγκομιδής, τη διαδικασία σύνθλιψης του καρπού, τη μεταφορά, αποθήκευση και εμφιάλωση. 

 

Από το 2015 η εταιρεία έχει ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, δίνοντας “το παρών” σε όλα τα σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα, όπως την SIAL στο Παρίσι, την ANUGA στην Κολονία, την PLMA στο Άμστερνταμ, την Fine Food στο Σίδνευ και την Sial Middle East στο Αμπού Ντάμπι. 

Πλέον η σειρά της Creta Eleon βρίσκεται σε επιλεγμένα σημεία στην Κρήτη, ενώ εδώ και λίγους μήνες διατίθεται και στα ράφια των super markets ΣΥΝΚΑ στα καταστήματα της οδού Αναγνώστου Γογονή, στους Αγίους Αποστόλους, το Κολυμβάρι και αλλού. 

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα, στα τέλη Αυγούστου, η Creta Eleon ταξίδεψε και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συμμετέχοντας με τα προϊόντα της σε ένα από τα μεγαλύτερα γκαλά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Η σειρά Philosophy επιλέχθηκε να προσφερθεί ως δώρο, μεταξύ άλλων προϊόντων στην εκδήλωση Blue Dream που πραγματοποιεί εδώ και 8 χρόνια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να ενισχύσει δομές και φορείς  στο Σαουθάμπτον του Λονγκ Άιλαντ. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook