Μπορεί  κάποιοι να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως τα μνημεία και εν γένει η πολιτιστική κληρονομιά μας εξαιρείται από την αμαρτωλή λίστα των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο «προς αξιοποίηση» , στην ουσία ως ενέχυρο προς τους δανειστές.

Όμως φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά , που λέει και ο λαός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι του Δήμου Χανίων.

Ένα μνημείο τεράστιας αξίας για την ιστορία του τόπου αλλά και της χώρας γενικότερα το οποίο από παλιά το διεκδικούσε για παραχώρηση η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόσφατα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Χανίων διοργάνωσαν φεστιβάλ στον χώρο του Ιτζεδίν και όπως αποκαλύπτει ο γνωστός ερευνητής – συγγραφέας Ευθύμης Λεκάκης, η τελική έγκριση έπρεπε να ζητηθεί από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ» (ΕΤΑΔ) η οποία είναι ο διαχειριστής του μνημείου!

Και για όσους αναρωτιόνται που είναι το μεμπτό, ίσως δεν γνωρίζουν ότι  η «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (όπως είναι η επίσημη ονομασία του Υπερταμείου), απορρόφησε κατά 100% την ΕΤΑΔ ως θυγατρική και μαζί της όλα τα ακίνητα του δημοσίου που διαχειρίζεται.

Στο πρώτο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ.Λεκάκης βλέπετε την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων η οποία θέτει κάποιους όρους με πρώτο και καλύτερο την έγκριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, δηλαδή της θυγατρικής του Υπερταμείου.

Στο δεύτερο έγγραφο βλέπετε την αίτηση της ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ προς την ΕΤΑΔ η οποία και την πρωτοκόλλησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook