Σε εξέλιξη το σχέδιο “Περσέας” – Γιόρτασε σήμερα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο και στα Χανιά η Ελληνική Αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα, από τις 15 Οκτωβρίου, το σχέδιο “Περσέας” και στον νομό Χανίων που περιλαμβάνει 17 εμφανείς περιπολίες οι οποίες υλοποιούνται ανά 8ωρο με στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε 24ωρη βάση.

Στην υλοποίηση του σχεδίου τοπικά, αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Στέλιος Βαρδιάμπασης, στο περιθώριο του σημερινού εορτασμού του προστάτη της ΕΛΑΣ, Άγιου Αρτέμιου:

«Η 20η Οκτωβρίου είναι σημαντική μέρα για την ΕΛΑΣ καθώς εορτάζεται ο προστάτης της Άγιος Αρτέμιος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων τάξης και για την καλύτερη εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα το σχέδιο “Περσέας” που προβλέπει περιπολίες εμφανούς αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα.

Στον νομό Χανίων, εφαρμόζεται σε 5 τομείς. Κάθε μέρα συγκροτούνται 17 περιπολίες, ανά 8ωρο στελεχωμένες από 2 άτομα. Στις περιπολίες αυτές δεν περιλαμβάνονται περιπολίες τάξης, ασφάλειας, ομάδας ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ποδηλάτων, ΟΕΠΤΑ κτλ. Αυτό σημαίνει ότι όλο το 24ωρο σε όλο τον νομό Χανίων υπάρχει συνεχής αστυνόμευση. Το σχέδιο εφαρμόζεται κυρίως από αστυνομικές υπηρεσίες τάξης, δηλαδή αστυνομικά τμήματα, άμεσο δράση και περιφερειακά τμήματα με στόχο σε κάθε δήμο να υπάρχει περιπολία όλο το 24ωρο. Όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή μπορεί να γίνει μια περιπολία από δυο όμορες υπηρεσίες. Παράλληλα με τις περιπολίες γίνονται και έλεγχοι με μπλόκα ».

 

Στην ανάγκη οι περιπολίες του σχεδίου “Περσέας” και οι προσπάθειες εντατικής αστυνόμευσης να ενισχυθούν με το απαραίτητο προσωπικό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού:

«Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, υγεία να είναι πιστοί στο καθήκον που μας έχει αναθέσει η πολιτεία και να μην φοβούνται τίποτα. Η δύναμη και η χάρη του Αγίου, θα μας προστατεύει από κάθε κακό και θα μας οδηγεί.

Κάθε μέρα οι αστυνομικοί δίνουμε εξετάσεις και έχουμε επιτυχίες παντού. Ωστόσο, παρακαλούμε την πολιτική ηγεσία να αναγνωρίσει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Το ζητάει όλη η οικογένεια της ελληνικής αστυνομίας.

Ως προς το σχέδιο “Περσέας” εμείς λέμε ναι στην αστυνόμευση αλλά με αριθμούς. Όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν, πώς θα γίνει πραγματικά η αστυνομεύση; Είμαστε επιφυλακτικοί και περιμένουμε να δούμε στην πράξη πώς θα προχωρήσει το σχέδιο».

Ευχές για τη σημερινή γιορτή της ΕΛΑΣ εξέφρασε και η προϊσταμένη Γραφείου Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου:

«Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί από την πολιτεία ως ημέρα κατά την οποία τιμάται η Ελληνική Αστυνομία για το έργο που προσφέρει στην κοινωνία και τους πολίτες. Είναι ημέρα εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου και ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά και δύναμη στο δύσκολο έργο που φέρουν καθημερινά εις πέρας».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, τελέστη το πρωί δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Δοξολογίες τελέστηκαν και στους υπόλοιπους νομούς και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ρέθυμνο στον Ιερό Αγίας Ειρήνης του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και στο Λασίθι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΛΑΣ για τον Άγιο Αρτέμιο, στο Ρέθυμνο.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook