«Ας αφήσουμε τη φύση να εισέλθει στα σχολεία μας….»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Ημερίδα στις 30 Νοεμβρίου με θέμα την προσπάθεια μετασχηματισμού ενός σχολείου σε «αειφόρο» σχολείο. Την ημερίδα οργάνωσαν το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Αρχανών.

Την οργανωτική ευθύνη της ημερίδας, που παρακολούθησαν Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων του Ν. Ηρακλείου, είχαν η Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία κ. Αμαλία Φιλιππάκη και ο Γεωπόνος – Περιβαλλοντολόγος Σ.Ε.Ε. ΠΕ88  κ. Γεώργιος Βλοντάκης. Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκης Γεώργιος, η Οργανωτική Συντονίστρια κ. Ειρήνη Βιδάκη, καθώς και άλλοι Συντονιστές Ε.Ε., του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων κ. Επιτροπάκης καλωσορίζοντας την διοργάνωση της ημερίδας στην έδρα του Δήμου στα Πεζά, αφού ο Δήμος παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου για αυτόν τον σκοπό. 

Στόχος της Ημερίδας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι Διευθυντές ώστε να εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους να ακολουθήσουν τις αρχές της «Εκπαίδευσης για την Αειφορία», αλλά να εργαστούν και οι ίδιοι προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σχολείου τους σε ένα «αειφόρο» σχολείο. Ένας από τους 8 πυλώνες της Αειφορίας είναι και η «βιοποικιλότητα» στο σχολείο. Πώς δηλαδή σε ένα σχολείο όπου επικρατεί το γκρίζο χρώμα του τσιμέντου μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να εισχωρήσει η φύση στον χώρο… και στις καρδιές των μαθητών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook