Ο Εργοτέλης παρέμενε αήττητος στη Football League μέχρι να επισκεφθεί το γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού. Μετά την πρώτη ήττα από τον Ηρόδοτο (1-0) ήρθε και αυτή από τον ΑΟΚ (1-2).

Την πρώτη φορά ο Εργοτέλης ήταν φιλοξενούμενος, αλλά το Σάββατο (08/12) ως γηπεδούχος (λόγω επισποράς του χόρτου στο Παγκρήτιο) υπέστη οδυνηρή ήττα από την Κέρκυρα, πέφτοντας ένα… σκαλί πιο κάτω στον βαθμολογικό πίνακα.

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες “πρόσφεραν” ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί γρήγορα, με μοναδική αξιόλογη φάση, αυτή στις καθυστερήσεις με τον Ιατρούδη για τον Εργοτέλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γρήγορο γκολ (51′) του Λινάρδου “άνοιξε” το παιχνίδι, με τον Εργοτέλη να βρίσκει γρήγορα “απάντηση” (59′) με τον Εφορντ. Τελικά από το ίδιο περίπου σημείο με το 0-1 ο Λινάρδος σκόραρε (με πλασέ αυτή τη φορά) στο 71′, με το γκολ αυτό να αποδεικνύεται πολύτιμο για τους “Φαίακες”, που συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, προσπερνώντας στον πίνακα την ομάδα του Ηρακλείου.

Οι φάσεις του αγώνα
6′ Γύρισμα του Τουράμ στον επερχόμενο Λινάρδο, που με σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα… πλάγιο άουτ!
14′ Κόρνερ του Κόντου, ο Σιατραβάνης κερδίζει την κόντρα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.
39′ Πάσα του Κοζορώνη, άστοχο το σουτ του Σταθόπουλου.
45+1′ Μεγάλη ευκαιρία για Εργοτέλη, από προσπάθεια του Εφορντ και σέντρα στον Ιατρούδη ο τελευταίος υπό την πίεση του Κούρου πλάσαρε άουτ.
51′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Κούρου ο Λινάρδος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
59′ ΓΚΟΛ: Από μπαλιά του Ιατρούδη ο Εφορντ έφυγε ταχύτατα προς την περιοχή της Κέρκυρας και με σουτ ισοφαρίζει σε 1-1.
63′ Σουτ του Λινάρδου η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.
71′ ΓΚΟΛ: Ξανά από την αριστερή πλευρά της επίθεσης “χτυπάει” την άμυνα του Εργοτέλη η Κέρκυρα, με τον Λινάρδο να παίζει το “1-2” με τον Κόντο και να πλασάρει από κοντά για το δεύτερο γκολ του και το 1-2.
72′ Από προσπάθεια του Εφορντ ο Ιατρούδης πλασάρει αδύναμα πάνω στον Κουτζαβασίλη.
90+3′ Σέντρα του Γιακούμπου κεφαλιά του Μπρους μπλόκαρε εύκολα ο Κουτζαβασίλης.
90+5′ Σπουδαία επέμβαση του Κουτζαβασίλη σε εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αϊναλής – Φραγιός (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Λινάρδος (53′), Σανδραβέλης (83′)

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Λαμπάκης (58′ Κουατένγκ), Οικονόμου, Μπάτζιος, Μαζουλουξής (74′ Γιακούμπου), Κοζορώνης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Εφορντ, Σταθόπουλος (46′ Μπουτσάκης).

Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Κούρος, Ζορμπάς, Ν. Κρητικός, Λινάρδος (79′ Νίκιτς), Σιατραβάνης (70′ Βίλα), Κόντος (88′ Βέρτζος), Τουράμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook